Kennismaken
Menu
Sluiten

Debiteurenfinanciering

Debiteurenfinanciering wordt ook wel factoring genoemd. In plaats van wachten tot je klant betaald, beschik je met een debiteurenfinanciering direct over je geld. Zo heb je ruimte om je eigen facturen te betalen, te investeren en je personeel op tijd te betalen. Waar traditionele factoringmaatschappijen de facturatie en dus ook het klantcontact overnemen, zijn er tegenwoordig moderne factoringmaatschappijen die meer op de achtergrond werken.

9,5 110 beoordelingen Laatste beoordeling: 6 dagen geleden
op Klantenvertellen

Het uit handen geven van je debiteuren hoeft tegenwoordig niet meer. Bovendien zijn de rentepercentages van moderne factoringmaatschappijen gunstiger. Het is daardoor een aantrekkelijke vorm van financieren geworden.

Kort gezegd houdt factoring het financieren van facturen in. Het gegeven is simpel: waar een leasemaatschappij een auto financiert, financiert een factormaatschappij jouw facturen. Hierdoor ben jij niet meer afhankelijk van de betalingstermijn van jouw opdrachtgevers, maar beschik je binnen een paar dagen over extra liquide middelen.

Als ondernemer ben je altijd bezig met de groei van je organisatie. Je omzet groeit, maar je kosten ook. Als het tijdens dit proces lang duurt voordat je facturen betaald worden, kan dit leiden tot liquiditeitskrapte. Het voordeel aan samenwerken met factormaatschappijen is dat deze meegroeien met jouw bedrijf. Oftewel, wordt het bedrag dat jij nodig hebt steeds hoger doordat je omzet groeit, dan is dat geen probleem. Dit geldt ook voor de financiering van buitenlandse facturen. Voor welke facturen de maatschappij voor jou aan de slag gaat, en welke dus niet, bepaal je zelf. Ook als je het klantcontact zelf in de hand wilt houden zijn er tegenwoordig genoeg oplossingen.

Sommige factoraars geven je de beschikking over een kredietlimiet, dan wordt aan de hand van je totale uitstaande debiteurenstand geld beschikbaar gesteld. De beschikbaarheid van geld is dus niet gekoppeld aan één factuur, maar wordt berekend op basis van je hele uitstaande debiteurensaldo.

Heb jij ook behoefte aan directe liquiditeit? Onze adviseurs kunnen snel beoordelen of je in aanmerking komt voor debiteurenfinanciering en legt de verschillen in voorwaarden helder uit. Zo weet je altijd zeker dat je de beste keuze maakt voor jou.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bij Eijgen Finance helpen we elke dag ondernemers bij het verwezenlijken van hun ambities. Want ondernemend Nederland barst van de mooie én haalbare ideeën. Waar kunnen we jou mee helpen? Plan nu een kennismaking

Heb je nog vragen?

Bel ons
088 5150222
Stuur een WhatsApp
088 5150222

Waarmee kunnen we je helpen?