Kennismaken
Menu
Sluiten

Recreatiewoning en recreatiehypotheek

Een mooie investering

Een recreatiewoning kan een mooie investering zijn. Zeker als het een belegging is, waar je een mooi rendement op kan maken. Het vinden van een financiering voor een recreatiewoning valt echter niet mee. Voor veel financieringspartijen is een recreatiewoning een object wat niet gefinancierd kan worden. Binnen het grote aanbod van kredietverstrekkers van Eijgen finance zijn er gelukkig mogelijkheden.

9,5 113 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 week geleden
op Klantenvertellen

Wat kun je verwachten

Er zijn een aantal verschillen tussen een hypotheek voor een vakantiehuis en een gewone hypotheek. Geldschieters zien een recreatiewoning als een investering met een hoger risico. De rentes op deze hypotheken zijn dan ook hoger dan de rentes op een gewone hypotheek.

Bij een hypotheek voor een recreatiewoning wordt ook een hogere eigen inbreng verwacht. Heb je dat geld zelf niet? Dan moet ook voor het eigen deel een financiering gezocht worden.

Een laatste verschil is de looptijd. Een recreatiehypotheek heeft een kortere aflossingstermijn dan een gewone hypotheek. Houd rekening met een aflossingstermijn tussen 5 en 15 jaar. Dit betekent dat je maandelijkse aflossing hoger is dan bij een langere looptijd.

Werkwijze

Om de mogelijkheden die er voor jouw situatie wel of niet zijn, is het belangrijk om eerst een goed beeld te hebben van jouw positie. We stellen je verschillende vragen zoals wat het doel is van je aankoop, of je al meer vastgoed in verhuur hebt en waar het pand staat dat je op het oog hebt. Omdat de mogelijkheden beperkt zijn voeren we als eerste deze quickscan uit, zo weet je snel of je wel of geen opties hebt om de recreatiewoning aan te kopen.

Waarom Eijgen Finance

Wij hebben als onafhankelijk intermediair goed zicht op alle mogelijkheden die er zijn. Daarnaast hebben we exclusieve samenwerkingen met financiers waar andere intermediairs geen toegang tot hebben. Bovendien zijn we transparant, eerlijk en snel. Als het bij ons niet lukt dan lukt het nergens!

Heb jij een recreatiewoning op het oog en ben je daarvoor op zoek naar een recreatiehypotheek? Neem dan contact op met een Eijgen Finance adviseur bij jou in de buurt.

Recreatiehypotheek aanvragen?

Bekijk of we je kunnen helpen, vul onderstaande gegeven in.

Veelgestelde vragen

Waarom investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed kent een aantal voordelen. Het heeft een stabiele en voorspelbare inkomstenstroom door de huurinkomsten. Dit levert een constante kasstroom op, vooral als het pand goed verhuurd is. Vastgoed kan dienen als een goede bescherming tegen inflatie. In tijden van inflatie stijgen vaak de huurprijzen en de waarde van het vastgoed. Over het algemeen vertoont vastgoed de neiging om in waarde te stijgen na verloop van tijd. Je hebt als vastgoedbelegger ook de mogelijkheid om waarde toe te voegen doormiddel van renovaties, uitbreiding of herontwikkeling. Ook kan vastgoed dienen als waardevolle diversificatie in een beleggingsportefeuille met aandelen of obligaties.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bij Eijgen Finance helpen we elke dag ondernemers bij het verwezenlijken van hun ambities. Want ondernemend Nederland barst van de mooie én haalbare ideeën. Waar kunnen we jou mee helpen? Plan nu een kennismaking

Heb je nog vragen?

Bel ons
088 5150222
Stuur een WhatsApp
088 5150222

Waarmee kunnen we je helpen?