Kennismaken
Menu
Sluiten

Aankoop materieel

Ondernemen is vooruit kijken en investeren in je bedrijf hoort daarbij. Voor de aankoop van machines en inventaris kan het zijn dat je een financiering nodig hebt. En daarvoor heb je verschillende opties.

Bij Eijgen Finance kijken we altijd eerst naar je persoonlijke situatie. Want alleen als we jouw situatie goed in kaart hebben kunnen we je het beste adviseren in de mogelijkheden die je hebt.

9,5 109 beoordelingen Laatste beoordeling: 6 dagen geleden
op Klantenvertellen

Voor de aankoop van materieel heb je verschillende financieringsoplossingen.

Zakelijke lening
Een lening heeft vaak een vaste looptijd, op basis van het investeringsdoel. Wij gaan met jou en de banken in gesprek om te kijken welke vorm van lenen bij jou als ondernemer past. Dit kan een reguliere lening zijn waarbij je rente en aflossing betaalt, maar ook een kortlopende lening waarbij aanvullende afspraken worden gemaakt over de terug te betalen aflossingen en rente.

Lease
Lease is een vorm van financieren waarmee je als ondernemer kan beschikken over roerende bedrijfsmiddelen, zonder dat dat je daadwerkelijk hoeft te investeren. Te denken valt hierbij aan bedrijfsauto’s, machines of je inventaris. De leasemaatschappij financiert deze bedrijfsmiddelen en jij als ondernemer kunt deze gebruiken voor een vooraf overeengekomen periode en prijs. De twee belangrijkste vormen van lease zijn:

  • Operationele lease: dit lijkt het meest op huren. De bank is volledig eigenaar van het object dat je gaat leasen. Het voordeel voor jou is dat je geen restwaarderisico loopt.
  • Financiële lease: dit lijkt het meest op huurkoop. Jij als ondernemer bent economisch eigenaar, maar de bank blijft juridisch eigenaar zolang de aflossing loopt. Dat betekent dat de opbrengsten voor jou als ondernemer zijn, maar dat je ook verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Aan het eind van de leaseperiode krijg jij als ondernemer het juridische eigendom.

Bij Eijgen Finance mag je altijd een persoonlijke aanpak verwachten. We brengen de verschillende oplossingen voor je in kaart en adviseren op basis van jouw persoonlijke situatie.

Veelgestelde vragen

Wat is lease?

Een kredietverstrekker neemt de financiering van de aanschaf voor zijn rekening. Als ondernemer kun je vervolgens gebruik maken van de bedrijfsauto, machines of inventaris door over een bepaalde periode een bepaalde prijs te betalen.

Wat is operationele lease?

Operationele lease lijkt het meest op huren. Het grootste verschil tussen operationele leasing en huur is, dat er bij operationele leasing een aankoopoptie is. Tijdens de leaseperiode is de leasemaatschappij volledig eigenaar van hetgeen je least, maar je hebt dus de mogelijkheid om dit over te nemen. Het voordeel voor jou tijdens de lease is dat je geen restwaarderisico loopt. Kortom: daalt het object dat je least snel in waarde, dan maakt dit voor jou niks uit omdat je geen eigenaar bent.

Wat is financiële lease?

Financiële lease lijkt het meest op huurkoop. Jij als ondernemer bent economisch eigenaar, maar de lessor (kredietverstrekker) blijft juridisch eigenaar totdat jij het volledige afgesproken leasebedrag hebt afbetaald. Dat betekent dat de opbrengsten voor jou als ondernemer zijn, maar dat je ook verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Aan het eind van de leaseperiode krijg jij vervolgens als ondernemer ook het juridische eigendom. Bij deze leaseconstructie loop je, in tegenstelling tot operational lease, als ondernemer wél het risico van waardevermindering van het goed dat je least.

Wat is een goede ROI?

Dat hangt sterk af van het type investering. Een investeerder in een startup wil doorgaans minimaal 20% hebben gezien het risico. Bij een bedrijf met een heel voorspelbare en stabiele kasstroom (lees minder risico) zal de gewenste ROI aanzienlijk lager zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan investeren in vastgoed. De gewenste ROI is dus niet alleen afhankelijk van het type investering, maar ook van de levensfase van het bedrijf en de markt waarin het zich begeeft.  De ROI moet in feite altijd beter zijn dan de rente die je op de spaarrekening bij een (Nederlandse) grootbank krijgt, daarvan is het risico laag.

Wat is ROI?

ROI staat voor Return on Investment, goed vertaald rendement op je investering. Met ROI kun je berekenen of je investering loont.

Hoe bereken je ROI?

Het berekenen van de ROI is niet moeilijk. Je deelt de verwachte opbrengsten (of besparingen) door de investering. Vermenigvuldig dit met 100% dan heb je de ROI.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bij Eijgen Finance helpen we elke dag ondernemers bij het verwezenlijken van hun ambities. Want ondernemend Nederland barst van de mooie én haalbare ideeën. Waar kunnen we jou mee helpen? Plan nu een kennismaking

Heb je nog vragen?

Bel ons
088 5150222
Stuur een WhatsApp
088 5150222

Waarmee kunnen we je helpen?