Kennismaken
Menu
Sluiten

Duurzaamheid

Investeren in duurzaamheid

Duurzaam ondernemen wordt steeds meer gestimuleerd vanuit de overheid. Het kan slim zijn om te investeren in duurzaamheid en zo bijvoorbeeld te besparen op energiekosten. Voor investeringen in duurzaamheid zijn verschillende financieringsmogelijkheden maar we nemen in ons advies ook subsidies en overheidsmaatregelen mee die op jouw situatie van toepassing zijn.

9,5 113 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 week geleden
op Klantenvertellen

Net als privé verbruik je ook met je bedrijf energie. Om je energielasten te verlagen kun je investeren in het energiezuiniger maken van je bedrijfspand of in het zelf opwekken van stroom. Afhankelijk van hoeveel energie je als bedrijf verbruikt kun je op kleine maar ook op hele grote schaal denken. Heb je niet genoeg eigen vermogen om de beoogde investering te dragen? Dan zijn er verschillende financieringsoplossingen mogelijk.

Financiering
Steeds meer banken faciliteren een zogenaamde groene lening. Een zakelijke lening inzetbaar voor duurzaamheidsinvesteringen. Maar ook op crowdfunding platformen zie je steeds meer duurzame initiatieven met succes het financieringsdoel behalen. Er zijn zelfs crowdfunders die zich specifiek richten op beleggers die willen investeren in duurzame projecten en verduurzaming van het bedrijfsleven. Zo zijn er tal van oplossingen mogelijk. Jouw Eijgen Finance adviseur kent alle actuele subsidies, overheidsmaatregelen en financieringsoplossingen. Samen kijken we welke oplossing het beste bij jouw past.

Energielabel
Voor kantoren wordt straks minimaal energielabel C verplicht. Ondernemers moeten hier op anticiperen. Het risico dat wij zien in de praktijk is dat de bank de lening niet verlengd als je geen duidelijk plan hebt. Onze adviseurs weten precies wat een financier wil zien. Samen kun je een duidelijk plan formuleren wat je kans op een financiering aanzienlijk vergroot.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bij Eijgen Finance helpen we elke dag ondernemers bij het verwezenlijken van hun ambities. Want ondernemend Nederland barst van de mooie én haalbare ideeën. Waar kunnen we jou mee helpen? Plan nu een kennismaking

Heb je nog vragen?

Bel ons
088 5150222
Stuur een WhatsApp
088 5150222

Waarmee kunnen we je helpen?