Kennismaken
Menu
Sluiten

Vastgoed

Een bedrijfspand aankopen

Vaak is er voor de aankoop van vastgoed een financiering nodig. Denk aan het aankopen van het bedrijfspand dat je nu huurt, het kopen van bedrijfsruimte met eigen woning of de aankoop van een bedrijfsunit, omdat je thuis uit de garage groeit. Eijgen Finance helpt je daarbij als onafhankelijk intermediair. Zo ben je altijd zeker van de beste keuze voor jou.

9,5 108 beoordelingen Laatste beoordeling: 11 maanden geleden
op Klantenvertellen

Kopen is beter dan huren. Als je dan de kans krijgt om een bedrijfspand aan te kopen, dan wil je snel weten wat je opties zijn.

Aankoop bedrijfspand
Als je een bedrijfspand huurt en je krijgt de mogelijkheid om het pand te kopen dan is het slim om te kijken wat voor jou de mogelijkheden zijn om het pand aan te kopen met een zakelijke hypotheek. De aankoop van het pand kan een goede zakelijke investering zijn. Bovendien geeft de aankoop je ook meer vrijheid in het gebruik van het pand ten opzichte van wanneer je het pand zou blijven huren.

Ook als je wilt uitbreiden of een groter pand wilt betrekken is de kans groot dat je daarvoor een zakelijke hypotheek nodig hebt. Als je een zakelijke hypotheek wilt afsluiten kun je meestal tot 70% van de marktwaarde financieren met een hypotheek, een enkele keer gaat een financier hoger, tot 90%. Voor het overige percentage is eigen vermogen nodig of kun je kijken naar een andere vorm van financiering, bijvoorbeeld een stapelfinanciering.

Aankoop bedrijfspand met eigen woning
Wanneer je een bedrijfspand wilt kopen in combinatie met een woning dan zijn er een aantal mogelijkheden om deze aankoop te financieren. Zelfs voor zzp'ers zijn er mogelijkheden om via een hypotheekverstrekker een woning met bedrijfsbestemming aan te kopen. Maar financier je de aankoop dan vanuit privé of vanuit de zaak? Belangrijk hierbij is de bouwkundige en kadastrale verdeling. Afhankelijk van deze verdeling kun je een financiering aanvragen vanuit privé, vanuit je bedrijf of vanuit een combinatie van beide.

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een bedrijfshypotheek krijgen?

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om een bedrijfshypotheek te kunnen krijgen. De belangrijkste is dat je ondernemer bent en ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.  Net als bij een particuliere hypotheek is er ook een gedeelte eigen geld nodig.

Heb ik eigen geld nodig om vastgoed te kopen?

Voor de zakelijke aankoop van vastgoed heb je altijd een gedeelte eigen geld nodig. De meeste financiers vragen een minimale inleg van 30% eigen geld, bij een klein aantal lukt het al met 20%.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bij Eijgen Finance helpen we elke dag ondernemers bij het verwezenlijken van hun ambities. Want ondernemend Nederland barst van de mooie én haalbare ideeën. Waar kunnen we jou mee helpen? Plan nu een kennismaking

Heb je nog vragen?

Bel ons
088 5150222
Stuur een WhatsApp
088 5150222

Waarmee kunnen we je helpen?