Dat varieert sterk en is afhankelijk van de financier die we inzetten. Als je bijvoorbeeld een financiering krijgt via ons eigen investeerdersplatform Jild, dan kan een aanvraag al binnen 24 uur geregeld zijn. Gemiddeld duurt een aanvraag 4 tot 6 weken, van het eerste gesprek tot aan de verstrekking van de financiering.
Hoeveel je kunt lenen is afhankelijk van je financieringsdoel, je jaarcijfers en je persoonlijke situatie. Het antwoord op deze vraag is dus voor iedereen anders. Heb je een financiering nodig? Leg je plan dan eens voor aan één van onze adviseurs. Dan heb je snel jouw persoonlijke mogelijkheden in beeld.
Crowdfunding is een alternatieve vorm van financieren. Via een crowdfundingsplatform pitch je jouw financieringsaanvraag waarmee je de crowd aanspoort om in jouw plan te investeren. Het totaalbedrag bestaat vaak uit meerdere kleinere investeringen van verschillende personen die geloven in jouw verhaal.
Kort gezegd houdt dit het financieren van facturen in. Het gegeven is simpel: waar een leasemaatschappij een auto financiert, financiert een factormaatschappij jouw facturen. Hierdoor ben jij niet meer afhankelijk van de betalingstermijn van jouw opdrachtgevers, maar beschik je binnen een paar dagen over extra liquide middelen.
Een kredietverstrekker neemt de financiering van de aanschaf voor zijn rekening. Als ondernemer kun je vervolgens gebruik maken van de bedrijfsauto, machines of inventaris door over een bepaalde periode een bepaalde prijs te betalen.
Operationele lease lijkt het meest op huren. Het grootste verschil tussen operationele leasing en huur is, dat er bij operationele leasing een aankoopoptie is. Tijdens de leaseperiode is de leasemaatschappij volledig eigenaar van hetgeen je least, maar je hebt dus de mogelijkheid om dit over te nemen. Het voordeel voor jou tijdens de lease is dat je geen restwaarderisico loopt. Kortom: daalt het object dat je least snel in waarde, dan maakt dit voor jou niks uit omdat je geen eigenaar bent.
Financiële lease lijkt het meest op huurkoop. Jij als ondernemer bent economisch eigenaar, maar de lessor (kredietverstrekker) blijft juridisch eigenaar totdat jij het volledige afgesproken leasebedrag hebt afbetaald. Dat betekent dat de opbrengsten voor jou als ondernemer zijn, maar dat je ook verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Aan het eind van de leaseperiode krijg jij vervolgens als ondernemer ook het juridische eigendom. Bij deze leaseconstructie loop je, in tegenstelling tot operational lease, als ondernemer wél het risico van waardevermindering van het goed dat je least.