Kennismaken
Menu
Sluiten

FAQ

Veel gestelde vragen

We hebben alle veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Kom je er na het bekijken van deze pagina nog niet uit? Neem dan gerust contact met ons op!

9,5 107 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 week geleden
op Klantenvertellen

Over Eijgen Finance

Waarvoor kan ik bij Eijgen Finance terecht?

Eijgen Finance is een onafhankelijk intermediair in bedrijfsfinancieringen en zakelijke hypotheken. Als Mkb’er kun je bij onze adviseurs terecht voor financieel advies, een zakelijke financiering of een vastgoed hypotheek.

Waarom zou ik voor Eijgen Finance kiezen als mijn intermediair?

Onze adviseurs gaan altijd voor succes, we hebben niet voor niets een slagingspercentage van 98% op al onze financieringsaanvragen. We hebben naast zo’n 100 financieringsbronnen ook een eigen portefeuille van private investeerders waardoor we voor elke klant wel een passende oplossing kunnen bieden. Als je bij ons geen financiering kunt krijgen dan lukt het nergens!

Verstrekken jullie alleen zakelijke financieringen of ook particulier?

Wij zijn een zakelijke dienstverlener en werken uitsluitend voor zakelijke klanten. Wij verstrekken geen particuliere leningen of hypotheken.

Is het eerste gesprek vrijblijvend?

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Met een paar korte vragen kunnen we al snel inschatten of je plannen haalbaar zijn en of we je verder kunnen helpen. We zijn altijd eerlijk en transparant in ons advies en ook in de tarieven die we hanteren.

Hebben jullie openstaande vacatures?

Wij zijn een groeiend bedrijf en zijn doorlopend op zoek naar financieel adviseurs, zelfstandig adviseurs en we hebben ook regelmatig andere vacatures. Op onze ‘Werken bij’ pagina geven we een indruk van ons bedrijf en plaatsen we onze actuele vacatures.

Hoe kan ik investeerder worden?

Als je rendement wilt maken op je geld kun je investeerder worden bij Eijgen Finance. Middels ons eigen platform Jild koppelen we geldnemers aan investeerders uit ons netwerk. Omdat we zelf de beoordelingen uitvoeren kun je simpelweg contact met ons opnemen voor een intakegesprek.

Vanaf welk bedrag kan ik investeerder worden?

Investeren via Eijgen Finance kan vanaf 100.000 euro. Meer weten? Neem dan contact op met Franke Twerda of lees meer op jild.nl.

Over financieringen

Hoelang duurt het voordat een financieringsaanvraag rond is?

Dat varieert sterk en is afhankelijk van de financier die we inzetten. Als je bijvoorbeeld een financiering krijgt via ons eigen investeerdersplatform Jild, dan kan een aanvraag al binnen 24 uur geregeld zijn. Gemiddeld duurt een aanvraag 4 tot 6 weken, van het eerste gesprek tot aan de verstrekking van de financiering.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel je kunt lenen is afhankelijk van je financieringsdoel, je jaarcijfers en je persoonlijke situatie. Het antwoord op deze vraag is dus voor iedereen anders. Heb je een financiering nodig? Leg je plan dan eens voor aan één van onze adviseurs. Dan heb je snel jouw persoonlijke mogelijkheden in beeld.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een alternatieve vorm van financieren. Via een crowdfundingsplatform pitch je jouw financieringsaanvraag waarmee je de crowd aanspoort om in jouw plan te investeren. Het totaalbedrag bestaat vaak uit meerdere kleinere investeringen van verschillende personen die geloven in jouw verhaal.

Wat is factoring?

Kort gezegd houdt dit het financieren van facturen in. Het gegeven is simpel: waar een leasemaatschappij een auto financiert, financiert een factormaatschappij jouw facturen. Hierdoor ben jij niet meer afhankelijk van de betalingstermijn van jouw opdrachtgevers, maar beschik je binnen een paar dagen over extra liquide middelen.

Wat is lease?

Een kredietverstrekker neemt de financiering van de aanschaf voor zijn rekening. Als ondernemer kun je vervolgens gebruik maken van de bedrijfsauto, machines of inventaris door over een bepaalde periode een bepaalde prijs te betalen.

Wat is operationele lease?

Operationele lease lijkt het meest op huren. Het grootste verschil tussen operationele leasing en huur is, dat er bij operationele leasing een aankoopoptie is. Tijdens de leaseperiode is de leasemaatschappij volledig eigenaar van hetgeen je least, maar je hebt dus de mogelijkheid om dit over te nemen. Het voordeel voor jou tijdens de lease is dat je geen restwaarderisico loopt. Kortom: daalt het object dat je least snel in waarde, dan maakt dit voor jou niks uit omdat je geen eigenaar bent.

Wat is financiële lease?

Financiële lease lijkt het meest op huurkoop. Jij als ondernemer bent economisch eigenaar, maar de lessor (kredietverstrekker) blijft juridisch eigenaar totdat jij het volledige afgesproken leasebedrag hebt afbetaald. Dat betekent dat de opbrengsten voor jou als ondernemer zijn, maar dat je ook verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Aan het eind van de leaseperiode krijg jij vervolgens als ondernemer ook het juridische eigendom. Bij deze leaseconstructie loop je, in tegenstelling tot operational lease, als ondernemer wél het risico van waardevermindering van het goed dat je least.

Over vastgoed

Kan ik ook een bedrijfshypotheek krijgen?

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om een bedrijfshypotheek te kunnen krijgen. De belangrijkste is dat je ondernemer bent en ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.  Net als bij een particuliere hypotheek is er ook een gedeelte eigen geld nodig.

Heb ik eigen geld nodig om vastgoed te kopen?

Voor de zakelijke aankoop van vastgoed heb je altijd een gedeelte eigen geld nodig. De meeste financiers vragen een minimale inleg van 30% eigen geld, bij een klein aantal lukt het al met 20%.

Wat is een vastgoedhypotheek?

Een vastgoedhypotheek is een zakelijke hypothecaire lening voor aankoop van een bedrijfspand of vastgoed voor verhuur. Je kunt geen gewone hypotheek afsluiten voor onroerend goed dat zakelijk wordt gebruikt.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bij Eijgen Finance helpen we elke dag ondernemers bij het verwezenlijken van hun ambities. Want ondernemend Nederland barst van de mooie én haalbare ideeën. Waar kunnen we jou mee helpen? Plan nu een kennismaking

Heb je nog vragen?

Bel ons
088 5150222
Stuur een WhatsApp
088 5150222

Waarmee kunnen we je helpen?