Kennismaken
Menu
Sluiten

Eijgen Finance

Dé onafhankelijk intermediair voor het MKB

Als Eijgen Finance kunnen we onszelf het beste omschrijven als de intermediair die verder denkt. We werken aan de financiering van jouw succes. Dit doen we met een groep ambitieuze, en vooral zeer specialistische, financiële professionals. Daar voegen we de belofte aan toe dat wij ook jouw bedrijfsfinanciering realiseren.

9,5 111 beoordelingen Laatste beoordeling: 3 weken geleden
op Klantenvertellen

In 2014 besloten de grootbanken veel meer verantwoordelijkheid te leggen bij ondernemers bij het aanvragen van financieringen. Een trend die anno nu nog steeds doorzet. Dit betekent dat een ondernemer steeds meer zelf moet organiseren om voor een lening in aanmerking te komen. Daarnaast kwamen er ook meer en meer alternatieve spelers op de markt. Hierdoor veranderde de rol voor mkb-adviseurs. Ook Johan Westra en Franke Twerda zagen dit. Het leek de heren een mooi moment voor een nieuw avontuur: starten als zakelijk intermediair. Niet voor een grootbank, maar op een onafhankelijke wijze mkb’ers adviseren en begeleiden bij hun financieringsvraagstukken. Eijgen Finance was geboren.

Een intensief financieringstraject, maar niet voor de ondernemer

Wij als financieringsexperts vinden het natuurlijk heerlijk om onze tanden te zetten in intensieve financieringsklussen, maar jij als ondernemer zit hier niet altijd op te wachten. Jij wil je bezighouden met de corebusiness van je bedrijf, dat is tenslotte waar je goed in bent. In de afgelopen jaren werd het aanvragen van een financiering ook nog eens steeds complexer. Banken kwamen net uit de crisis en stelden steeds strengere eisen aan het verstrekken van financieringen. De afstand tussen ondernemers en banken werd steeds groter en de vraag naar onze dienstverlening ook. Het gat dat ontstond tussen ondernemer en de financier moest gevuld worden. En zo zijn wij vanuit Joure gestart met het regelen van financieringen voor lokale bedrijven.

Van crisis naar crowdfunding

Door de grote veranderingen in de financiële markt waren ook andere financieringsmogelijkheden in opkomst. Een hiervan was crowdfunding. Een nieuwe interessante manier van verstrekking van bedrijfskrediet aan ondernemers, maar ook eentje waar nog weinig over bekend was. Wij besloten ons te specialiseren, en dat ging ons goed af. Uiteindelijk werden we door het grootste crowdfundingplatform van Nederland ingehuurd om kredietbeoordelingen te gaan doen. Eigenlijk geeft onze specialisatie in crowdfunding de essentie van Eijgen Finance perfect weer. Het krijgen van een financiering is namelijk al lang niet meer het complexe traject met een bank, maar bestaat uit veel meer mogelijkheden. Of dit nou via crowdfunding, informal investors of een combinatie hiervan samen met een grootbank is. De mogelijkheden voor het krijgen van een bedrijfsfinanciering groeiden en wij groeiden als onafhankelijk adviseur mee.

Financieel advies vanuit Joure wordt financieel advies in heel Nederland

Het adviseren en begeleiden als onafhankelijk intermediair gecombineerd met de vrijheid als ondernemer: een aantrekkelijk plaatje dat ook binnen de financiële wereld niet onopgemerkt bleef. Al snel zaten we met veel oud-collega’s vanuit alle hoeken van ons land aan tafel die ook geïnteresseerd waren in deze werkwijze. Geïnspireerd door een landelijke koffieketen ontstond het idee om Eijgen Finance te laten groeien als franchiseformule.

Al snel sloten de eerste gediplomeerde adviseurs vanuit de bankenwereld zich aan bij wat nu doorgegroeid is in de landelijke adviesorganisatie die jullie kennen. We haalden specialisaties op het gebied van agrarische financieringen, bedrijfsovernames, corporate finance en vastgoedfinanciering binnen.

Negentig financieringsbronnen en private investeerders

Eijgen Finance is nu als onafhankelijk intermediair in bedrijfsfinancieringen en vastgoedhypotheken een van de grootste adviesorganisaties van Nederland op het gebied van zakelijke kredietverlening. Daar zijn we best trots op! We werken samen met hypothekers-, boekhouders- en accountantskantoren en kunnen met ons netwerk met negentig financieringsbronnen en private investeerders elk bedrijf helpen. Of je nou een frisse starter bent of juist een doorgewinterde ondernemer.

En ook al werken we nu met zo'n twintig zakelijke kredietadviseurs, we doen het nog altijd vanuit dezelfde visie: we zijn jouw lokale financieringsadviseur, maar nu versterkt door de kennis en kunde van een landelijk team!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bij Eijgen Finance helpen we elke dag ondernemers bij het verwezenlijken van hun ambities. Want ondernemend Nederland barst van de mooie én haalbare ideeën. Waar kunnen we jou mee helpen? Plan nu een kennismaking

Heb je nog vragen?

Bel ons
088 5150222
Stuur een WhatsApp
088 5150222

Waarmee kunnen we je helpen?