Inloggen op Mijn Eijgen

Log u hieronder in om gebruik te maken van enkele van onze online tools.

Uw eijgen financiële dienstverlening

Herfinanciering bedrijfspand met bedrijfswoning!

Herfinanciering bedrijfspand met bedrijfswoning!

Paul Sessink is eigenaar van Sessinkwonen.nl, een ambachtelijk meubelmakerij en woonwinkel gevestigd in Gendt (tussen Arnhem en Nijmegen) en was op zoek naar een herfinanciering. Hij zit al ruim 25 jaar in het vak en levert zowel  aan particulieren als voor zakelijk gebruik creatief maatwerk meubelen in diverse houtsoorten en MDF. Zie voor meer informatie Sessinkwonen.nl

De vraag van de ondernemer
Sessink heeft de crisisjaren goed doorstaan en ca. 4 jaar geleden de mogelijkheid gekregen om een ruim bedrijfspand met bedrijfswoning aan te kopen. In die tijd was er geen bank bereid om deze forse investering te financieren. De oud-eigenaar was bekend met de activiteiten van Sessink en wilde als financier optreden omdat hij vertrouwen in het bedrijf had. De rente was zoals gebruikelijk in zo’n situatie hoger dan bancair.

In de afgelopen jaren heeft Sessink zijn pand al gedeeltelijk kunnen moderniseren met de middelen die in zijn exploitatie beschikbaar kwamen. In gesprek met zijn assurantietussenpersoon voor een update van zijn lopende polissen kwam het onderwerp financieren aan de orde vanwege enkele nog geplande investeringen om het pand te verduurzamen. Ook zou een herfinanciering van de panden een optie kunnen zijn. Eijgen finance Nijmegen was goed bekend bij de assurantietussenpersoon en werd hiervoor ingeschakeld. Na inventarisatie bleek er sprake te zijn van een gezonde bedrijfsontwikkeling en voldoende mogelijkheden om deze plannen te (her)financieren. Aandachtspunt waren het feit dat het bedrijfspand en bedrijfswoning op een bedrijfsterrein waren gevestigd en onlosmakelijk met elkaar qua bestemming waren verbonden. Ook was er sprake van een enigszins afwijkende bedrijfsstructuur.

De oplossing met rentevoordeel
Op basis van de wensen van ondernemer Sessink is de keuze gemaakt om zijn financieringsverzoek bij enkele banken voor te leggen. De banken waren enthousiast over zijn plannen, zij kwamen echter ieder wel tot een andere aanpak en invulling van hun financieringsvoorstellen. Bekend is dat een aantal banken voor bedrijfswoningen een hogere renteopslag doorberekenen, terwijl andere dit juist niet nodig achten.  Met Sessink is voor een overzichtelijke financieringsstructuur tegen lage kosten gekozen. Daarmee heeft hij voor de komende jaren een rentevoordeel van 2% per jaar bereikt op zijn vastgoedfinanciering en voldoende ruimte om zijn geplande bedrijfsontwikkeling vorm te geven

De samenwerking met Eijgen finance Nijmegen
Paul Sessink: “Het was goed om met Bert Hof van Eijgen finance Nijmegen in contact te komen voor mijn financieringsvraagstuk  omdat ik daar te weinig verstand van heb. Zijn persoonlijke en pragmatische aanpak met kennis van zaken spreekt mij aan.”

Bent jij als ondernemer ook op zoek naar mogelijkheden voor financieringen van jouw bedrijf? Neem contact op met Bert Hof van Eijgen finance Nijmegen | 06 – 22 00 23 28!

Benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Kijk hier wat we voor je kunnen betekenen!

Financiering nodig?

Benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Kijk hier wat we voor je kunnen betekenen!

Doe hier de financieringscheck
Uw browser komt uit een stenen tijdperk!

Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×