Inloggen op Mijn Eijgen

Log u hieronder in om gebruik te maken van enkele van onze online tools.

Uw eijgen financiële dienstverlening

Lease

 

Lease
Lease is een vorm van financieren waarmee je als ondernemer kan beschikken over roerende bedrijfsmiddelen, zonder dat dat je daadwerkelijk hoeft te investeren. Te denken valt hierbij aan bedrijfsauto’s, machines of je inventaris. De kredietverstrekker financiert deze bedrijfsmiddelen en jij als ondernemer kunt deze gebruiken voor een vooraf overeengekomen periode en prijs.

De twee belangrijkste vormen van lease zijn:

  • Operationele lease: dit lijkt het meest op huren. Het grootste verschil tussen operationele leasing en huur is, dat er bij operationele leasing een aankoopoptie is. De leasemaatschappij is volledig eigenaar van het object dat je least. Het voordeel voor jou is dat je geen restwaarderisico loopt.
  • Financiële lease: dit lijkt het meest op huurkoop. Jij als ondernemer bent economisch eigenaar, maar de lessor blijft juridisch eigenaar zolang de aflossing loopt. Dat betekent dat de opbrengsten voor jou als ondernemer zijn, maar dat je ook verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Aan het eind van de leaseperiode krijg jij als ondernemer het juridische eigendom. Aan de andere kant loop je als lessee het risico van waardevermindering van het object.

Leasetermijnen betaal je gewoonlijk per maand, middels een annuïteit. Dit is vast bedrag gedurende de gehele looptijd. In het begin is het rentedeel relatief hoog. Dit neemt gedurende de looptijd af. Voor sommige objecten wordt gewerkt met een slottermijn. Dit geldt ook voor sommige maatschappijen. Dit is een eind betaling, waarmee het eigendom over gaat. Dit wordt vaak gebruikt als verlaging van de maandtermijn.

Naast een slottermijn, kan er ook sprake zijn van een aanbetaling. Ook hierdoor verlaagt het maandbedrag, maar kost het liquiditeit aan de voorkant. Een maatschappij zet dit vaak in om iets financierbaar te maken, door aan de voorkant een deel van het risico weg te nemen. 

Behoefte aan een second opinion of een concurrerend voorstel van een andere geldverstrekker? Wij helpen je de scherpste aanbieding te krijgen. 

 

Neem contact met ons op!

Benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Kijk hier wat we voor je kunnen betekenen!

Financiering nodig?

Benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Kijk hier wat we voor je kunnen betekenen!

Doe hier de financieringscheck
Uw browser komt uit een stenen tijdperk!

Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×