Kennismaken
Menu
Sluiten

Stichting MKB Financiering introduceert Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB

Geplaatst op 09-12-2020

Eijgen Finance - Keurmerk geintroduceerd

Samen met onder andere Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Kamer van Koophandel en een groep landelijke financieringsexperts hebben wij het afgelopen jaar het voortouw genomen in het nieuwe Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB. Trots delen we mee dat deze op 1 januari 2021 geïntroduceerd wordt door Stichting MKB Financiering.

Gedurende de huidige corona-periode ging het toenemende aantal regelingen voor ondernemers gepaard met een toenemende financierings- en liquiditeitsbehoefte. Binnen het ingewikkelder geworden financieringslandschap is de behoefte aan vakkundig en onafhankelijk advies alleen maar gegroeid. Daarom komt het keurmerk op het juiste moment. Het is belangrijk dat ondernemers en financiers kunnen vertrouwen op gekwalificeerd, onafhankelijk en gedegen advies en begeleiding.

Mona Keijzer, staatssecretaris Ministerie van Economische Zaken en Klimaat: “De corona crisis heeft gezorgd voor een grotere financieringsbehoefte onder mkb-ondernemers. Het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB zorgt ervoor dat ondernemers gemakkelijker de juiste adviseur kunnen vinden voor het realiseren van hun financieringsplannen. Dit vergroot de slagingskans op het verkrijgen van financiering en kan ondernemers de armslag bieden om de huidige economische crisis door te komen.”

Het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB garandeert een MKB ondernemer dat adviesgesprekken over financieren altijd gevoerd worden met een gekwalificeerd en erkend financieringsadviseur. Onderdeel van het keurmerk is de gedragscode Erkend Financieringsadvies MKB. Hierin zijn afspraken vastgelegd over transparantie van tarieven en provisies, vertrouwelijkheid en over de dienstverlening door financieringsadviseurs. Ook is in samenwerking met het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) een onafhankelijk Klachtenloket voor organisaties met het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB opgezet.

Ronald Kleverlaan, Voorzitter Stichting MKB Financiering: “Door de opkomst van nieuwe non-bancaire financiers zijn er veel meer mogelijkheden voor ondernemers om aan financiering te komen. Adviseurs die ondernemers hierin kunnen begeleiden vormen een specifieke beroepsgroep. Met het keurmerk Erkend MKB Financieringsadvies kunnen zij zich vanaf nu onderscheiden in de markt en gevonden worden door ondernemers die een onafhankelijke adviseur zoeken.”

Afgelopen week is de website www.erkendfinancieringsadviesmkb.nl online gegaan. Hier vind je meer informatie over het keurmerk.

Heb je behoefte aan een snel, kwalitatief en vertrouwd financieringsadvies? Dan staan onze Eijgen Finance adviseurs klaar! Neem vrijblijvend contact op met een Eijgen Finance adviseur uit jouw regio.

Meer artikelen