Inloggen op Mijn Eijgen

Log u hieronder in om gebruik te maken van enkele van onze online tools.

Uw eijgen financiële dienstverlening

Factoring

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. Factoring houdt in het financieren van facturen. Het is een nieuwe manier van financieren. Waar een leasemaatschappij een auto financiert, financiert een factormaatschappij jouw facturen. Een factormaatschappij kan direct jouw openstaande facturen (of een deel hiervan) uitbetalen waardoor je niet langer meer afhankelijk bent van de betalingstermijn van jouw opdrachtgever. Met deze financieringsvorm beschik je vaak binnen enkele dagen over (extra) liquide middelen om weer te kunnen ondernemen.

Met factoring bepaal je zelf welke factuur je overdraagt en welke niet.

Er zijn verschillende vormen van factoring maar in de basis komt het op hetzelfde neer. De factormaatschappij betaalt de openstaande facturen. Je stuurt de facturen naar de factormaatschappij en je beschikt direct over een bepaald percentage van het openstaande bedrag. Dit percentage verschilt per maatschappij. Ook kan de factormaatschappij het debiteurenbeheer en eventueel ook het risico op niet betalen overnemen. Hierdoor hoef je niet te wachten op onbetaalde facturen en kan jouw bedrijf sneller groeien.

Het grote voordeel van factoring is dat je  over meer liquide middelen gaat beschikken. Hierdoor kun je sneller  groeien, investeren of jouw leveranciers sneller betalen. De factormaatschappij maakt jouw facturen ‘contant’. Een factormaatschappij financiert een factuur veel hoger dan een bank bij een Rekening Courant. Dit is gemiddeld twee maal hoger. Daarbij zijn factoringmaatschappijen coulanter in de betaaltermijn. Zo kan er tot wel 90 dagen na de vervaldatum betaald worden. Een factormaatschappij groeit automatisch met het bedrijf mee. Je hoeft niet iedere keer naar de kredietcommissie van een bank als je meer geld nodig hebt, waardoor je flexibiliteit creëert. 

Factoring is uitermate geschikt om de groei van jouw bedrijf te financieren. Toenemende omzet en de hieraan vaak gekoppelde toename van debiteuren kan leiden tot liquiditeitskrapte.Veel factormaatschappijen kunnen eenvoudig meegroeien met jouw groeiende debiteurenportefeuille. Dit is prettig omdat jouw crediteuren wel snel betaald moeten worden. Hierbij is ook de financiering op buitenlandse debiteuren vaak geen probleem. Aanvullende keuzes op het gebied van het uitbesteden van debiteurenbeheer behoren ook tot de mogelijkheden.

Er zijn ruim 20 factormaatschappijen in Nederland. Door je te laten adviseren door de specialisten van Eijgen finance kun je een keuze maken welke factormaatschappij het beste bij je past.

Neem contact met ons op!

 

Benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Kijk hier wat we voor je kunnen betekenen!

Financiering nodig?

Benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Kijk hier wat we voor je kunnen betekenen!

Doe hier de financieringscheck
Uw browser komt uit een stenen tijdperk!

Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×