Kennismaken
Menu
Sluiten

Zakelijk krediet

Zakelijk krediet biedt ondernemers de flexibiliteit om te groeien en financiële uitdagingen aan te gaan. Of je nu een ervaren ondernemer bent of een starter zonder uitgebreide jaarcijfers, er zijn diverse mogelijkheden om zakelijk krediet te verkrijgen.

Wat is zakelijk krediet?
Zakelijk krediet is een flexibele lening die speciaal is ontworpen voor bedrijven. Het stelt ondernemers in staat om geld te lenen voor verschillende zakelijke doeleinden, zoals het uitbreiden van hun bedrijf, het kopen van voorraden of het opvangen van tijdelijke cashflowproblemen. In tegenstelling tot een reguliere lening, heb je met een zakelijk krediet de vrijheid om geld op te nemen en af te lossen wanneer dat nodig is, tot aan een afgesproken limiet.

Hoe werkt een zakelijk krediet?
Een zakelijk krediet werkt als een doorlopende lening. Je krijgt een kredietlimiet toegewezen, bijvoorbeeld €50.000, waar je naar behoefte geld van kunt opnemen. Je betaalt vaak alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen, dit echter niet altijd zo. Dit maakt zakelijk krediet een flexibele oplossing voor ondernemers die behoefte hebben aan een financiële buffer. Wanneer je een deel van het krediet terugbetaalt, komt dat bedrag weer beschikbaar om opnieuw op te nemen.

Zakelijk krediet zonder jaarcijfers
Veel kredietverstrekkers willen de financiële gezondheid van je bedrijf zien voordat ze een krediet verstrekken. Dit doen ze vaak aan de hand van jaarcijfers. Toch zijn er ook mogelijkheden om zakelijk krediet te krijgen zonder jaarcijfers. Sommige kredietverstrekkers baseren hun beslissing dan op andere factoren, zoals je omzet of een businessplan. Dit kan vooral handig zijn voor jonge bedrijven die nog geen uitgebreide financiële geschiedenis hebben. Financiers die zonder jaarcijfers een zakelijk krediet verstrekken zijn vaak wel duurder omdat ze meer risico nemen.

Zakelijk krediet voor starters
Als startende ondernemer kan het lastig zijn om financiering te krijgen, omdat je nog geen bewezen trackrecord hebt. Gelukkig zijn er speciale zakelijke kredieten voor starters. Deze kredieten houden vaak rekening met de potentie van je bedrijf en je ondernemersplan. Het is belangrijk om een goed onderbouwd businessplan te hebben en duidelijk te maken hoe je het geleende geld gaat gebruiken om je bedrijf te laten groeien.

Zakelijk krediet met negatieve BKR
Met een negatieve BKR-registratie is het niet mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten. Financiers willen wel kunnen zien dat je in staat bent om de lening terug te betalen.

Conclusie
Zakelijk krediet biedt ondernemers de flexibiliteit om te groeien en financiële uitdagingen aan te gaan. Of je nu een ervaren ondernemer bent of een starter zonder uitgebreide jaarcijfers, er zijn diverse mogelijkheden om zakelijk krediet te verkrijgen. Voor meer advies en informatie over het verkrijgen van zakelijk krediet, kun je altijd terecht bij Eijgen Finance. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste financiële oplossing voor jouw bedrijf.