Kennismaken
Menu
Sluiten

AOV

Als ondernemer of zzp'er wordt je niet betaald als je door ziekte niet kunt werken. Tenzij je AOV hebt. De Arbeidsongeschiktheidsverzekering is een vangnet voor zelfstandigen.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt ondernemers financiële bescherming. In dit uitlegitem leggen we alles uit over de AOV, gericht op ondernemers.  

Wat is AOV?
De Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is in het leven geroepen om ondernemers een financieel vangnet te bieden bij ziekte of ongevallen die hen verhinderen te werken. Deze verzekering garandeert een inkomen wanneer je, door onvoorziene gezondheidsproblemen, niet in staat bent om je beroep uit te oefenen, waardoor je financiële stabiliteit gewaarborgd blijft. 

Belang van een AOV verzekering voor ondernemers
Een AOV verzekering is cruciaal voor zelfstandige professionals. Het zorgt ervoor dat je in tijden van arbeidsongeschiktheid niet verstoken blijft van inkomen. Dit is vooral belangrijk omdat zelfstandigen niet kunnen terugvallen op werknemersverzekeringen. 

Premie AOV: een noodzakelijke uitgave
De premie voor een AOV kun je het beste zien als een investering in de toekomst van je onderneming. Afhankelijk van je leeftijd, beroep en dekking, kan de premie variëren. Het is belangrijk om deze investering te overwegen in het licht van het potentieel financieel risico en de gevolgen van langdurige arbeidsongeschiktheid. 

Is AOV verplicht voor ZZP’ers?
Op het moment is een AOV niet verplicht voor zzp’ers. Als zelfstandig ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je inkomen en dus ook voor het regelen van een vangnet in geval van uitval door ziekte. Je maakt hierbij zelf een risico inschatting. Sta je er financieel gezien met je bedrijf zo goed voor dat je een periode van uitval wel kunt dragen of moet je elke maand een minimaal aantaal uur werken om in je eigen inkomen te kunnen voorzien?
Het kan zijn dat een AOV in de toekomst wel verplicht wordt maar voorlopig is het dat niet. 

De praktische betekenis van AOV
AOV staat voor meer dan alleen een verzekeringspolis; het vertegenwoordigt verantwoordelijk en vooruitziend ondernemerschap. Het afsluiten van een AOV toont aan dat je risico’s serieus neemt en voorbereid bent op de onzekerheden van de toekomst. 

Het belang van AOV voor je bedrijf
Voor ondernemers is stabiliteit het fundament van succes. Een AOV biedt niet alleen een vangnet voor je persoonlijke financiën maar beschermt ook de toekomst en continuïteit van je bedrijf. Door je goed te laten informeren en de juiste AOV te kiezen, waarborg je de stabiliteit en groei van je onderneming.