Kennismaken
Menu
Sluiten

Verlenging garantieregelingen BMKB-C, KKC en GO-C

Geplaatst op 09-12-2020

Eijgen Finance - Garantieleningen verlengd

Vanmorgen kondigde het kabinet een nieuw steunpakket uit van nog eens 3,7 miljard euro voor banen en economie. Aanvankelijk wilde het kabinet de loondoorbetalingsregeling NOW versoberen. In de kamerbrief wordt tevens extra belastinguitstel aangekondigd en een verlenging van de garantieregelingen BMKB-C, KKC en GO-C. 

Bedrijven met een groot omzetverlies kunnen tot 70% van de vaste lasten vergoed krijgen en de geplande afbouw van de steunmaatregelen vanaf 1 januari is dus van tafel. Volgens minister Eric Wiebes van Economische Zaken is er ‘een klein lichtje’ aan het einde van de tunnel doordat er nu vaccins op de markt komen. Het is nu ‘een kwestie van volhouden’, stelt Wiebes, en dat betekent dat het steunpakket ‘meeveert’ en nog niet afgebouwd wordt.

Daarnaast worden de bestaande garantieregelingen verlengd. Via de BMKB-C regeling staat de rijksoverheid voor 75% garant bij een overbruggingsfinanciering, waaronder sinds juli ook crowdfunding. Met deze garantieregeling helpt de overheid gezonde bedrijven met een tijdelijk liquiditeitstekort.

Binnen de KKC-regeling staat de Nederlandse overheid voor 95% garant voor overbruggingskredieten voor kleine ondernemingen met een relatief kleine financieringsbehoefte, van 10 tot 50 duizend euro.

De GO-C regeling is voor zowel MKB als grote ondernemingen. Het kabinet helpt deze ondernemingen door garantie op bankleningen van minimaal 1,5 miljoen en maximaal verruimd tot 150 miljoen euro. Het maximale garantiepercentage is op dit moment 80% voor grootbedrijven en 90% voor het MKB. Hierbij geldt wel de voorwaarde dat zij getroffen zijn door corona.

Voorzien in de ondernemersbehoefte naar geld is in deze tijden complex. De continu veranderde markt vraagt om specialisme en is een vak apart, concludeert ook de onafhankelijke Stichting MKB Financiering. Voor een snel, kwalitatief en vertrouwd advies staan onze Eijgen Finance adviseurs klaar. Neem vrijblijvend contact op met een Eijgen Finance adviseur uit jouw regio.

Meer artikelen