Kennismaken
Menu
Sluiten

Van de Krol European Trailer Care B.V. zet volgende grote stap

William van de KrolVan de Krol European Trailer Service B.V.

William van de Krol is sinds juli 2020 eigenaar van Van de Krol European Trailer Service B.V.  en sinds die tijd groeit het bedrijf. Het team van twintig enthousiaste medewerkers verzorgt onderhoud, APK, schades, spuitwerk en uitlijning aan voornamelijk opleggers en trailers voor het wegvervoer. Ook verricht het bedrijf onderhoud en reparaties van koelmotoren. Daarnaast zijn er inmiddels vijf trucks voor het transport voor klanten. Van de Krol ontzorgt haar klanten volledig van pechservice en overladen tot vervangend vervoer. Haar slogan is niet voor niets: de full service company!

Tijdens de bedrijfsovername in 2020 werden er al afspraken gemaakt over de overname van het bedrijfspand in de toekomst. Dat pand zat in een aparte B.V. en voor de overname van deze B.V. schakelde William wederom met Tonny van Dijk van Eijgen Finance.

‘In 2022 hebben we met Eijgen Finance Gelderse Vallei al een financiering geregeld bij de huisbank. Destijds adviseerde Mark van de Kraats van Hul Luigjes Hardeveld, onze hypotheekadviseur, ons om met Tonny contact op te nemen.  Daarna hebben we altijd contact gehouden’, vertelt William ’We twijfelden dan ook geen moment om Tonny voor deze aanvraag in te schakelen. Op basis van de resultaten zag Tonny voldoende kansen om de volgende stap te zetten en in ieder geval de meerderheid van de aandelen van de vastgoed B.V. aan te kopen’.

Financiering
Besloten werd om de halfjaarcijfers 2023 af te wachten en na de zomer te starten met het financieringstraject zodat er voldoende tijd was om de financiering voor de aankoop van de aandelen voor het einde van het jaar te regelen. Na het verzamelen van alle relevante informatie en het opstellen van een kredietmemorandum legde Tonny het verzoek neer bij de huisbank en bij een andere grootbank. Dit leidde ertoe dat er halverwege september twee indicatieve aanbiedingen lagen. Uit de bespreking met de banken bleek dat er voldoende animo was om niet een deel, maar alle aandelen voor de overname te financieren. Dat klonk als muziek in de oren van William.

Keuze bank
Omdat beide banken alle aandelen wilden financieren paste Tonny de prognoses snel aan en kwamen de banken twee weken later met een aangepast voorstel. Uiteindelijk waren de verschillen tussen de banken beperkt. Hierop kwam het besluit dat de huisbank een definitief voorstel mocht uitbrengen. Spannend was nog of de ingeschatte taxatiewaarde gehaald zou worden, maar door de waardeontwikkeling op industrieterrein De Harselaar in Barneveld was dat geen probleem.

‘We ervaarden het traject met Eijgen Finance als zeer prettig. Tonny is betrokken en verdiept zich goed in ons bedrijf en onze situatie. Hij kent de branche en heeft een groot netwerk’ aldus William.

Toekomst
William is nu de trotse eigenaar van het pand op een perceel met een oppervlakte van meer dan 10.000m2 en maakte in nog geen vijf jaar grote stappen. Op de vraag wat zijn plannen voor de toekomst zijn, antwoord hij nuchter: ‘’Voorlopig hebben we de financiering af te lossen. Nu het pand van ons is gaan we het aan de buitenkant in ieder geval opfrissen en mogelijk zonnepanelen plaatsen’’.

Tot slot zegt hij: ‘Ik beveel Tonny zeker aan. Hij neemt je stap voor stap mee in het proces en houd je goed op de hoogte, geen vraag is hem te gek en hij kent de werkwijze van de banken goed. Daarnaast kan hij de soms moeilijke banktaal duidelijk uitleggen en als laatste en zeker niet onbelangrijk: hij komt afspreken na en reageert snel op zowel mail als telefoon wat superfijn is. Bij een eventuele volgende aanvraag schakel ik hem zeker weer in!’’