Kennismaken
Menu
Sluiten

Het eerste contact met Tonny van Dijk gaf gelijk vertrouwen

Martien van der SpekMarziano BV

Witte rook voor Marziano dankzij Eijgen Finance

Een ondernemer die gedisciplineerd is om hard te werken en niet bang om een risico te nemen. Zo kun je Martien van der Spek eigenaar van Marziano B.V. omschrijven. Midden in de coronacrisis ontpopte bij hem het idee om in Almere een conceptstore te openen voor haarden, vloeren, meubels en verf. Het pand was snel gevonden, maar voor de aankleding van de showroom en de online zichtbaarheid was een zakelijke lening nodig.

In een ruim opgezette showroom met verschillende stijlkamers krijgen klanten een idee van hoe de haard staat in verhouding tot het interieur. Marziano ontzorgt door alle producten onder één dak aan te bieden. Hierdoor kan de klant makkelijker combineren en hierop zijn of haar keuze baseren.

Snelle oplossing
Van der Spek diende zelf een aanvraag in bij Rabobank en ABN AMRO, maar kreeg nul op zijn rekest. Omdat hij een goed huurpand kon krijgen en zijn bestellingen moest plaatsen om te kunnen starten begin 2022 was Marziano gebaat bij een snelle oplossing. Haardengroothandel Havé, waar Marziano de kachels van afneemt, introduceerde Eijgen Finance Gelderse Vallei.  “Het eerste contact met Tonny van Dijk gaf gelijk vertrouwen. Ik hou van oplossingsgericht ondernemen en Tonny bleek voor mij de financiële oplossing te hebben “, aldus Martien van der Spek.

Duidelijke communicatie
Eijgen Finance onderscheidt zich volgens Van der Spek door de korte lijnen en duidelijke communicatie. “Tonny van Dijk begreep mijn vraag, vertaalde mijn ondernemersplan in een kredietrapport en kwam snel met een passend voorstel van ABN AMRO. Enige voorwaarde was dat ik hen een bevestigend haalbaarheidsonderzoek zou overhandigen. Ook daarin schepte Eijgen Finance helderheid door mij mee te nemen in dit proces en me op de hoogte te houden over alle stappen.”

Tonny van Dijk: ‘’Een haalbaarheidsonderzoek brengt kosten met zich mee en neemt een aantal weken extra in beslag. Voordeel is dat op basis van dit haalbaarheidsonderzoek een borgstellingskrediet ingezet kon worden. Hierdoor ontving Marziano een scherpe rente.’’

Van der Spek is blij dat de zakelijke lening rond is en vervolgt: “De aantrekkelijke rente was zeker een dikke plus. Bovendien sterkte de resultaten van het onderzoek mij in mijn plannen. Het gaf vertrouwen aan de partners waar ik mee samenwerk’’.

Spiegel
Voor Marziano blijft de samenwerking met Eigen Finance bestaan. “Als ondernemer wil je je klant mooie dingen blijven verkopen. Daar ben ik druk mee. Valkuil is dat ik uit het oog verlies om naar het financiële kader te kijken. Wat als de kosten oplopen en marges onder druk staan? Ik heb iemand die wat verder van me af staat nodig om me kritisch scherp te houden. Daarin heb ik ook Tonny van Dijk gevonden. We hebben afgesproken dat hij eens per kwartaal langskomt om de cijfers en de ontwikkelingen te bespreken.”