Kennismaken
Menu
Sluiten

Het belang van een onafhankelijke financieringsadviseur

Geplaatst op 03-04-2020

Samen met een aantal collega-bedrijven zijn wij onderdeel van een kopgroep binnen Stichting MKB Financieren. In een uitgebreide blog stipten zij deze week het belang van onafhankelijke adviseurs aan. Juist nu. Daarnaast bleek uit onderzoek van ONL dat ondernemers meedenkende adviseurs bij de banken missen.

Stichting MKB Financieren concludeert in hun meest recente blog dat het ondersteunen van ondernemers in hun behoefte naar geld de laatste jaren steeds complexer is geworden. Dit komt onder andere door het toenemende aanbod van financiers en oplossingen. Al helemaal in tijden van de coronacrisis is dit het geval. Zij schrijven dat het beroep van financieringsadviseur een specialisme is geworden en adviseren om juist in deze tijd advies in te winnen bij vakmensen.

“Jouw verzoek aan een financier moet de eerste keer goed zijn. Een financieringsadviseur kan je daarbij ondersteunen en invulling geven aan jouw behoefte aan financiering op korte en lange termijn. Zij hebben ervaring met financiers, weten welke regelingen beschikbaar zijn en op welke wijze je de meeste kans hebt om de noodzakelijk ondersteuning voor jouw onderneming te krijgen. Dit hoeft niet altijd een bancaire financiering te betekenen. Financieringsadviseurs hebben meerdere oplossingen tot hun beschikking en kunnen vaak ook verschillende financieringen met elkaar combineren (stapelfinancieren) en korte- en lange termijn financieringen los van elkaar aanvragen.”

De eerste maatregelen om ondernemers te ondersteunen in deze tijd, zijn bekend gemaakt. En dat zijn er veel. Banken en non-bancaire financiers hebben regelingen om uitstel te krijgen op rente- en aflossingsbetalingen en de overheid heeft een pakket met maatregelen aangekondigd. Daarbovenop werd de BMKB-C aangekondigd, deze wordt binnenkort verruimd. Ook niet-bancaire financiers kunnen straks staatgegarandeerde financieringen bieden. Als onafhankelijke intermediair hebben wij het overzicht over de diverse maatregelen en kunnen wij je helpen, ook als je je niet gehoord voelt door je bank. Uit onderzoek van ONL blijkt namelijk dat de waardering voor de bank op dit moment gematigd is.

Ben je op zoek naar onafhankelijk advies in deze onzekere tijden? Wil je contact met een partij die verder kijkt dan de bank? Neem dan nu vrijblijvend contact op met een Eijgen Finance adviseur bij jou uit de regio.

Meer artikelen