Kennismaken
Menu
Sluiten

BMKB verruimd met een corona luik (BMKB-C)

Geplaatst op 02-04-2020

Als antwoord op liquiditeitsproblemen veroorzaakt door de coronacrisis is de BMKB verruimd met een corona luik (BMKB-C) en wordt het verstrekken van een BMKB-C ook mogelijk gemaakt voor niet-bancaire partijen. Hiermee moet het verkrijgen van een financiering eenvoudiger worden. De BMKB is bedoeld voor mkb’ers en starters met hooguit 250 personeelsleden.

De BMKB-C is een tijdelijke crisismaatregel om mkb-financiers een uitgebreidere dekking te geven op hun financieringsaanvraag als gevolg van ‘coronaverliezen’. Enkele weken geleden werd al een verruiming van de omvang van het borgstellingskrediet aangekondigd van 50 naar 75%. De borg van de overheid bedraagt 90% van dit borgstellingskrediet. Dat betekent dat de overheid effectief voor 67,5% van de lening garant staat en de mkb-financier voor de rest.

De regeling is ook toepasbaar op overbruggingskredieten en rekening courant kredieten met een looptijd tot 2 jaar. Bij een looptijd tot en met acht kwartalen geldt wel een provisie van 3,9%. Er wordt op dit moment voor gepleit dit voor de BMKB-C maatregel niet te rekenen.

Tevens kunnen alternatieve geldverstrekkers, zoals crowdfunders, nu versneld een accreditatie aanvragen. Wel wordt verwacht dat dit nog een paar weken op zich laat wachten. Wij houden de komende tijd nauw in de gaten welke kredietverstrekkers deze financieringen aanbieden. Op dit moment kunnen nog niet alle mkb’ers bij banken terecht. Om deze reden is deze regeling een welkome aanvulling op het al bestaande maatregelenpakket.

Het ondersteunen van ondernemers in hun behoefte naar geld is de laatste jaren steeds complexer geworden door het toenemende aanbod van financiers en oplossingen en nu is dat helemaal het geval. Financieringsadviseur is een specialisme geworden en daarom adviseert de onafhankelijke Stichting MKB Financieren om je in deze tijd je te laten ondersteunen door vakmensen.

Voor een snelle en kwalitatieve aanvraag staan onze Eijgen Finance adviseurs klaar. Neem voor een vrijblijvend en actueel advies contact op met een Eijgen Finance adviseur uit jouw regio.

Meer artikelen