Kennismaken
Menu
Sluiten

35% van de ondernemers mist steun van de bank

Geplaatst op 14-10-2020

Ondernemers die door de coronacrisis te maken hebben met liquiditeitsproblemen, kunnen lang niet altijd terecht bij de bank voor hulp. Uit onderzoek van ondernemersvereniging ONL en Stichting MKB Financiering, blijkt dat 35 procent van deze ondernemers van de bank nul op rekest krijgen als ze daar aankloppen voor financiële steun.  

Ronald Kleverlaan, voorzitter van Stichting MKB Financiering, spreekt hierover met Radio BNR. Zo zegt hij onder andere: “Het is niet per se dat banken dat niet willen, maar ze zijn ook niet meer echt ingericht op het ondersteunen van het mkb; persoonlijk contact is natuurlijk een stuk lastiger geworden, terwijl die financiering wel nodig is.” Dit is opvallend omdat de Nederlandse Vereniging van Banken eind mei nog liet weten dat de financiering van bedrijven ‘goed doorliep’. Ruim een derde van de bedrijven ervaart dit echter anders, zo blijkt uit de peiling van ONL.

Uit de wekelijkse vragenlijst van ONL blijkt ook dat 51% van de deelnemende ondernemers nu liquiditeitsproblemen heeft of daar binnenkort mee te maken denkt te krijgen. In juni was dit 54%. Meer dan de helft van de ondernemers heeft niet het gevoel dat hun bank naast hen staat als partner bij dit probleem.

Samen met een aantal collega-bedrijven zijn wij onderdeel van een kopgroep binnen Stichting MKB Financieren. In een uitgebreide blog stipten zij eerder het belang van onafhankelijke adviseurs aan. Als onafhankelijke intermediair hebben wij het overzicht over de diverse maatregelen en kunnen wij je helpen, ook als je je niet gehoord voelt door je bank.

Ben je op zoek naar onafhankelijk advies in deze onzekere tijden? Wil je contact met een partij die verder kijkt dan de bank? Neem dan nu vrijblijvend contact op met een Eijgen Finance adviseur bij jou uit de regio.

Meer artikelen