Kennismaken
Menu
Sluiten

Wanneer rentenieren niet meer vanzelfsprekend is

Geplaatst op 09-08-2021

De rentestand is laag en dat zal toch voorlopig nog wel even zo blijven. Al 40 jaar is de rente structureel aan het dalen. Dat wil niet zeggen dat er nooit meer een opleving komt. Maar de verwachting is, dat het niet snel met sprongen zal stijgen.  De spaarrentes zijn dan ook onveranderd laag en  rentenieren van het geld wat je op de bank hebt wordt dus lastig. Maar wat zijn de alternatieven?

Wel zijn er alternatieven die een gezond rendement mogelijk maken. U kunt dan denken aan het investeren in vastgoed. Uiteraard brengen dit soort investeringen ook risico’s met zich mee.  Dus goed verdiepen in de materie is van groot belang.

De woningmarkt kent ten minste nog tot 2030 een groot tekort. Volgens de laatste prognoses moeten er jaarlijks 75.000 tot 90.000 woningen worden bijgebouwd om dat tekort op te lossen. Naast Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag zien we dat steeds meer beleggers ook interesse krijgen in steden buiten de Randstad. Denk ook aan de noordelijke provincies. Zeker als de verbinding met de randstad steeds beter wordt door bijvoorbeeld de komst van de Lelylijn.

Buurten met potentie of randgemeenten die een goede verbinding hebben met de stad, zijn in opkomst. Het faciliteren van goede seniorenwoningen kan bovendien één van de oplossingen zijn om de doorstroming op de woningmarkt op gang te brengen. Net zoals steeds meer beleggers een prachtige kans zien in het transformeren van een voormalig, leegstaande bedrijfsruimte naar turn key appartementen.

Je kunt vastgoed kopen met eigen geld, maar je kunt ook combineren. Dus een deel eigen geld en een deel geleend geld. Hiermee kun je op je eigen vermogen een hoger rendement realiseren. De zogenaamde leverage. Slim financieren in combinatie met eigen geld kan dus extra lonen.

Er zijn diverse vastgoed financiers op de markt die het mogelijk maken om met een deel eigen inbreng een hypothecaire financiering te verstrekken voor een pand dat geschikt is voor de verhuur. Veelal is het  erg verstandig om te investeren in duurzaam vastgoed. Of te wel een pand met energie label C of beter. Veel financiers willen hier graag een rentekorting voor geven. Investeren in een pand langs de Lelylijn zou best eens rendabel kunnen worden. Ook voor ons milieu!

Bij Eijgen Finance vind je ondersteuning voor elk financieringsvraagstuk. Dat betekent veel kennis van zakelijk financieren door ervaring bij diverse banken, maar ook de knowhow over alle andere constructies. Perfect passend in een tijd waarin de financiële wereld constant verandert!  Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou? Neem contact op met een Eijgen Finance adviseur bij jou in de buurt.

 

Meer artikelen