Kennismaken
Menu
Sluiten

Verduurzamen met de BMKB-Groen regeling

Geplaatst op 05-12-2022

De overheid helpt jou als ondernemer te verduurzamen. Daarom heeft zij de BMKB-regeling (in de volksmond staatsgarantie) uitgebreid met een speciale groenregeling, de BMKB-Groen, ook wel BMKB-G. Deze regeling geeft een financier extra zekerheid bij het verstrekken van financiering ten behoeve van verduurzaming. Bijvoorbeeld wanneer je jouw bedrijfspand wilt verduurzamen naar minimaal Label C of wilt investeren in bedrijfsmiddelen opgenomen in de EIA-energielijst, zoals ledverlichting of een warmtepomp.

Het verschil tussen BMKB en BMKB-Groen
Een normale staatsgarantielening dekt 50% van het te investeren bedrag en heeft een looptijd van zes jaar. De BMKB-Groen dekt 75% af en heeft een maximale looptijd van twaalf jaar. Bovendien is de provisie op een BMKB-G lager.

Jouw voordeel: een financier zal eerder bereid zijn om jouw groene investeringen, die in de regel een lange terugverdientijd hebben, te financieren. Daarnaast kan het inzetten van deze regeling aanzienlijk in het rentetarief schelen omdat de financier meer zekerheid verkrijgt. De verwachting is dat de grootbanken deze regeling vanaf Q1 volgend jaar kunnen aanbieden. Er zijn op dit moment wel een aantal non-bancaire financiers die er al klaar voor zijn.

Gebruik maken van deze regeling? Dat kan via Eijgen Finance. Neem gerust contact op met een Eijgen Finance adviseur bij jou in de buurt.

Deze kennisblog is geschreven door Eijgen Finance adviseur Tonny van Dijk.

Meer artikelen