Kennismaken
Menu
Sluiten

Overbruggingskrediet startups en scale-ups vanaf 29 april aanvraagbaar

Geplaatst op 28-04-2020

Ben je startup, scale-up, innovatief MKB-er of MKB-er zonder kredietrelatie met de bank? Dan kom jij vanaf woensdag 29 april in aanmerking voor een Corona-OverbruggingsLening. De zogeheten COL.

Uit onderzoek van startup-ecosysteem Techleap blijkt dat 55 procent van de startups en scale-ups vraag ziet wegvallen. Het ophalen van groeikapitaal is voor dergelijke bedrijven essentieel. Op dit moment blijkt het ophalen van financiering voor deze groep echter moeilijk. Daarom gaan de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen leningen verstrekken tussen de 50.000 en 2 miljoen euro tegen een rentetarief van 3 procent. Bij bedragen boven de 250.000 euro wordt hierbij 25 procent cofinanciering verwacht van de aandeelhouders of andere investeerders.

De lening wordt niet verstrekt aan zelfstandig ondernemers of ondernemers die actief zijn in de retail, horeca of kleine zakelijke dienstverlening. Voor leningen onder de 50.000 euro beschikken wij over andere financieringsoplossingen.

De financieringsaanvragen worden volledig digitaal verwerkt en het verzoek dient in één keer goed en volledig ingediend te worden. Wij hebben ruime ervaring met het financieren via Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen. Onze Eijgen Finance adviseurs staan klaar om jou te ondersteunen bij deze complexe financieringsverzoeken.

Neem voor een vrijblijvend en actueel advies contact op met een Eijgen Finance adviseur uit jouw regio.

Meer artikelen