Kennismaken
Menu
Sluiten

Overbruggingskrediet klein bedrijf

Geplaatst op 08-05-2020

Ook kleine bedrijven die getroffen worden door de coronacrisis kunnen terecht voor een overbruggingskrediet. De overheid stelt 713 miljoen euro beschikbaar met deze nieuwe financieringsmogelijkheid en staat garant voor 95 procent.

Met de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC) staat de overheid voor 95 procent garant voor overbruggingskredieten tussen de 10.000 en 50.000 euro. Rabobank, ING, ABN Amro, Triodos en de Volksbank hebben al toegezegd KKC-leningen aan te zullen bieden. Ook andere financiers mogen, na toestemming, kredieten met een dergelijk laag risico verstrekken. Doordat de overheid voor het overgrote deel van de lening garant staat, zijn financiers sneller bereid zo’n lening te verstrekken. Deze financiering is direct via Eijgen Finance aan te vragen.

De looptijd is maximaal 5 jaar en de rente maximaal 4 procent. De ondernemers betalen de Staat een eenmalige premie van 2 procent.

Op deze manier hoopt het kabinet te voorkomen dat gezonde kleine bedrijven die hard worden geraakt door de coronacrisis in geldproblemen komen en zelfs failliet gaan. Op dit moment wordt de lening verder uitgewerkt.

Onze Eijgen Finance adviseurs staan niet alleen onder de sneltoets bij de Nederlandse grootbanken, wij hebben ook nauw contact met overige kredietverstrekkers die de KKC-leningen aan zullen bieden. Voor een snelle kredietverstrekking is een kwalitatieve aanvraag van groot belang. Een juiste en complete aanvraag wordt simpelweg sneller in behandeling genomen door een financier.

Op zoek naar vrijblijvend en actueel advies? Neem contact op met een Eijgen Finance adviseur uit jouw regio.

Meer artikelen