Kennismaken
Menu
Sluiten

Ook Rabobank gaat negatieve rente rekenen voor klanten met meer dan 250.000 euro

Geplaatst op 01-10-2020

Gisteren meldde Rabobank dat ook zij een negatieve rente gaat rekenen op de betaal-, spaar- en beleggersrekeningen. Vanaf 1 januari 2021 rekent de bank een rente van -0,5 procent voor zowel particuliere als zakelijke klanten die meer dan 250.000 euro op hun rekening hebben staan. Eerder maakte ING al bekend per 1 januari een negatieve rente te gaan rekenen boven de 250.000 euro per rekening.

Naast Rabobank en ING rekenen banken als Van Lanschot, ABN Amro, Bunq en Triodos Bank een negatieve rente bij vermogende klanten boven de 1 miljoen euro per rekening. De verwachting is dat ook andere banken spoedig hun ondergrens verlagen naar 250.000 euro.

Bij Eijgen Finance is het mogelijk om vermogen uit te zetten in MKB- en vastgoedfinancieringen tegen een rendement vanaf 6% met hypothecaire zekerheid. Hiermee bieden we een zeer voordelig alternatief voor de negatieve spaarrentes bij banken.

Wil je meer weten over het uitzetten van vermogen in vastgoedfinancieringen of bedrijfsfinancieringen? Neem voor een vrijblijvend en actueel advies contact op met een Eijgen Finance adviseur uit jouw regio.

Meer artikelen