Kennismaken
Menu
Sluiten

Lenen met garantie van overheid wordt uitgebreid via BMKB

Geplaatst op 16-03-2020

Loop jij door het coronavirus inkomsten of productie mis? Om ondernemers te helpen in deze tijd van coronaproblematiek heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de omvang van het MKB borgstellingskrediet verhoogd van 50 procent naar 75 procent.

Het besluit om versneld (per 16 maart 2020) de BMKB tijdelijk te verruimen is op zondag 15 maart 2020 genomen door de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De verhoging van 50 procent naar 75 procent betekent een oprekking van het deel van een lening waarvoor de overheid garant staat. Deze verruiming is essentieel voor de liquiditeit van mkb-ondernemers. Door deze maatregel komt er 300 miljoen euro aan extra financiering ter beschikking.

Ook zal de regeling toepasbaar zijn op overbruggingskredieten en rekening-courantkredieten met een looptijd tot twee jaar.

Zzp’ers kunnen gebruik maken van de BMKB als zij een rechtspersoon bezitten zoals eenmanszaken, V.O.F.’s en B.V.’s.

Heb jij als ondernemer te weinig onderpand om geld te lenen? Wij helpen je graag met het vergroten van je onderpand en daarmee de financierbaarheid van je onderneming.

Neem vrijblijvend contact op met een Eijgen Finance expert bij jou in de regio om deze en andere financieringsopties te bespreken.

Meer artikelen