Kennismaken
Menu
Sluiten

Kerssens Kozijnen te Grootegast vergroot productiecapaciteit

Nick KerssensKerssens Kozijnen

Kerssens Kozijnen B.V. te Grootegast wilde doorgroeien qua productiecapaciteit met een SOAMAD WP JUST 3500, een high tech bewerkingscentrum. Met de aanschaf van deze machine is Kerssens Kozijnen in staat om kozijnen in één dag te fabriceren in plaats van de gebruikelijke zeven weken. Door de levertijd van de machine moest Kerssens snel een beslissing nemen in de aankoop.

Nick Kerssens over het financieringstraject:
“Na lang wikken en wegen was ons bedrijf niet alleen toe aan een nieuw bedrijfspand, maar ook het machinepark was aan vervanging toe. Om de snelheid van leveren te kunnen verhogen, was de keuze gevallen op een volledig CNC gestuurde bewerkingsmachine.

Via mijn verzekeringsagent kwam ik aanraking met Daniël Keizer van Eijgen finance Drachten. Na een goed gesprek en een bak koffie belde Daniël na een aantal dagen met de mededeling een partij te hebben gevonden voor de financiering. En dan heb ik het niet over een wurgaanbieding, maar een goede aanbieding. “We gaan niet over een nacht ijs” vertelde Daniël, “we wachten de andere partijen ook af. Daarnaast heeft Nick Kerssens dit ook bij met zijn eigen bank, de Rabobank, besproken. Daar kwam uiteindelijk het beste aanbod vandaan”.

Het was zeker geen alledaagse klus, zeker gezien wij als bedrijf net 5 jaar aan de weg timmeren. Met de aankoop van de SOAMAD kunnen wij de door ons gewenste groei realiseren, waar wij  anders tegen de grenzen van onze mogelijkheden aanliepen.

Ook daarna is het contact goed gebleven, de financiering is één, maar de verdere afwikkeling van de machine en ook van de nieuwbouw is een andere tak van sport. Hierin heb ik wekelijks contact met Daniël en word ik daarin goed ondersteund.”