Kennismaken
Menu
Sluiten

Eijgen Finance denkt in mogelijkheden voor verstrekking bedrijfshypotheek: ‘Vlot schakelen was gewenst’

René BroekmanLaborholland.nl

Eijgen Finance denkt in mogelijkheden voor verstrekking bedrijfshypotheek: ‘Vlot schakelen was gewenst’

Je hebt vier jaar geleden een prachtige deal gemaakt, je bedrijf groeit door waarvoor je eigen liquide middelen ingezet worden. Om de deal nu rond te maken, is een zakelijke lening noodzakelijk. Dan heb je een betrouwbare financieel expert nodig met een goed netwerk en een pragmatische kijk op zaken. ,,Wij vonden die expert in Tonny van Dijk van Eijgen Finance Gelderse Vallei’’, zegt René Broekman van Labor Internationaal BV uit Ede.

Labor Internationaal BV is een erkende inkoper en distributeur van boor- en zaaggereedschap voor de professionele markt. En levert in meer dan 50 landen wereldwijd. Het bedrijf is gespecialiseerd in boren, zagen en schroefbits voor de bouw en industrie. Naast inkoop, is het begeleiden van de productie een belangrijke activiteit.

Labor werkt vanuit een duurzaam bedrijfspand centraal gelegen op bedrijventerrein BTA12 in Ede. Dat is ontwikkeld in het hart van de Foodvalley, in de kruising van de A12 en A30.

Bedrijfspand kopen
Tot voor kort huurde Labor Internationaal BV dit pand. Directeur en eigenaar René Broekman: “Toen we begonnen met huren, maakte ik de afspraak dat we het pand na vier jaar konden kopen. De koopprijs werd vastgelegd. Tegen de tijd dat het einde van de huurtermijn in zicht kwam, bleek er een mooie overwaarde in het pand te zitten. Vlot schakelen was gewenst, dat lukte met Tonny van Dijk’’, zegt Broekman.

Om de koop mogelijk te maken, was een zakelijke hypotheek nodig. Broekman was daarvoor in overleg met zijn accountant Hans van Veldhuizen (Van Harberden accountants en adviseurs). Hij kon een bedrijfsfinanciering regelen maar hij vond de rente gezien de waarde van het bedrijfspand te hoog en daarom stelde hij voor contact op te nemen met Eijgen Finance Gelderse Vallei.

Kansen
Eijgen Finance maakt volgens Broekman het verschil door te denken in mogelijkheden. Om die te onderzoeken komt Tonny van Dijk persoonlijk langs. ,,Hij heeft echt interesse in wat je doet en hoe je de toekomst ziet’’, zegt Broekman. ,,Het onderzoeken van de mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfshypotheek berekent Tonny van Dijk op basis van cijfers. Wat is de totale investering, hoeveel is het pand waard en kun je de financieringslasten nu- en in de toekomst betalen. Dit in tegenstelling tot de banken die je bedrijfsstrategie en -structuur uitpluizen. Een traject van weken of zelfs maanden waarna je nog steeds niet zeker bent van je zakelijk krediet. Terwijl de vraag heel simpel was; ik koop een pand en daar heb ik een bedrijfsfinanciering voor nodig. Die vraag begreep Van Dijk en pakte hij voortvarend op.’’

Groot netwerk
Eijgen Finance kwam vlot met een gunstige offerte van een nieuwe financiële speler op de zakelijke markt. ,,Ik kon de heer Broekman een zakelijke lening aanbieden van FIBR. Als intermediair in zakelijke financieringen heb ik een groot netwerk van financiers en private investeerders. Hierdoor kon ik snel een inschatting maken welke financier bij Labor Internationaal BV past en waar we de meest gunstige condities konden krijgen. Zo kon de heer Broekman snel een klap geven op de transactie en is hij nu de trotse eigenaar van een prachtig bedrijfspand’’ , zegt Tonny van Dijk tot besluit.