Kennismaken
Menu
Sluiten

Geen derdenverklaring meer nodig bij verzoek uitstel van betaling fiscus

Geplaatst op 20-03-2020

De Belastingdienst geeft ondernemers die uitstel van hun belastingen aanvragen vanwege de coronacrisis, direct drie maanden uitstel zonder dat er bewijzen mee hoeven te worden gestuurd. Dat betekent dat er geen aanvullende voorwaarden zijn of een derdenverklaring nodig is. Dit is een verdere versoepeling van eerder aangekondigde maatregelen.

Zo maakte Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën donderdag bekend. Zo krijgen ondernemers onder andere uitstel van betaling van loonbelasting, vennootschapsbelasting en btw.

Wel moet in de brief, die naar de Belastingsdienst wordt gestuurd, staan dat er betalingsproblemen zijn door corona. Zodra het bericht binnen is gaat het uitstel van betalen meteen in en wordt er gestopt met vorderen. Voor uitstel langer dan drie maanden is op dit moment nog wel een derdenverklaring nodig.

Eerder was al aangekondigd dat boetes voor het niet op tijd betalen van btw of loonheffing worden geschrapt en de invorderingsrente en de belastingrente beide naar bijna 0 procent gaan.

Heeft het coronavirus grote financiële gevolgen voor jouw bedrijf? Neem voor een actueel advies vrijblijvend contact op met een Eijgen Finance adviseur uit jouw regio.

Het directe uitstel zonder verklaring is een goede aanvulling op het al bestaande maatregelenpakket. Kijk voor een totaaloverzicht naar onderstaande afbeelding.

Meer artikelen