Kennismaken
Menu
Sluiten

Overnametraject voor groepsaccomodatie De Eiken Stek

Evelien BeumerGroepsaccomodatie De Eiken Stek

Aan de rand van het Wekeromse Zand staat groepsaccommodatie De Eiken Stek. Midden op de Veluwe exploiteert Evelien Beumer twee luxe groepshuizen voor gezelschappen van 50 tot 130 personen.  In 2012 startte Evelien met haar ouders in een maatschap op het voormalige agrarisch bedrijf met het eerste groepsverblijf waarna in 2018 een tweede werd gebouwd. Begin 2023 nam Evelien het bedrijf over.  Voor het regelen van de overnamefinanciering schakelde ze Eijgen Finance adviseur Tonny van Dijk in.

De Eiken Stek werd als recreatiebedrijf flink geraakt door de coronamaatregelen. De contacten met de huisbank waren verwaterd waardoor de onderneemster er onvoldoende vertrouwen in had dat de financiering geregeld werd. Daarnaast wist ze niet goed waar te beginnen.  ‘Bij een overname komt veel kijken, de gemiddelde ondernemer heeft daar niet veel verstand van’’ aldus Evelien.  ‘’Tonny werkt onafhankelijk waardoor ik echt het gevoel had dat hij aan onze kant stond. Daarnaast heeft hij veel kennis van zaken en kan hij ingewikkelde termen eenvoudig uitleggen’’.

Na het raadplegen van het maatschapscontract, het inschakelen van een fiscalist en een taxateur werd de overnameprijs bepaald. Tonny: ‘’Door met de huisbank te overleggen om vooruitlopend op het financieringsverzoek alvast een taxatierapport op te stellen konden we dit rapport voor zowel de bank als de bepaling van de overnameprijs gebruiken. Dat voorkwam dubbele taxatiekosten’’.

‘’Iedere bedrijfsovername is anders en ook deze kende de nodige uitdagingen. Door soepel schakelen met de Rabobank Intermediairsdesk konden we deze zakelijke financiering goed regelen tegen acceptabele condities. Sterk punt is dat beide gebouwen voor een groot gedeelte in 2023 en deels ook al in 2024 volgeboekt zijn wat vertrouwen geeft in de prognoses. Daarbij zijn de accommodaties relatief nieuw en in een uitstekende staat’’ aldus Tonny.

Op de vraag of Evelien bij een eventuele volgende financiering Eijgen Finance Gelderse Vallei weer inschakelt reageert ze volmondig ja. ‘’We hebben het traject als erg prettig ervaren, de lijntjes waren kort. Je krijgt niet eerst een keuzemenu en hij hielp ook ons vastgelopen privé financieringsaanvraag traject verder. Ik beveel Eijgen Finance Gelderse Vallei zeker aan’’.