Kennismaken
Menu
Sluiten

Een plek die je raakt

Peter MiedemaJopie Huisman Museum

Het is een bijzondere plek, het Jopie Huisman Museum in Workum. Het mooie pand aan het Noard in het centrum van deze Elfstedenstad maakt al de nodige indruk, de binnenkant is door de tentoonstelling van het werk van kunstenaar Jopie Huisman zo nodig nog indrukwekkender. Het museum over de Friese kunstenaar staat niet voor niets in Workum, het is de plaats waar hij in 1922 werd geboren en een groot deel van zijn leven doorbracht.

Het museum ter ere van de markante kunstenaar staat onder de bevlogen leiding van Peter Miedema, museumdirecteur. “Wij zochten een partner die ons snel kon helpen aan een kortlopende hypotheek tegen gunstige voorwaarden. De aanbeveling om Eijgen Finance te vragen kwam van de hypotheekadviseur van de Rabobank.”

Franke reageert enthousiast op de uitbreidingsplannen en weet via zijn investeerdersnetwerk een mooie financiering tot stand te brengen voor de aankoop van het pand. “Bedrijven en instellingen lopen bij banken vaak tegen een muur van regels en bureaucratie aan. Terwijl de cijfers van het museum een gezonde onderneming laten zien en de uitbreidingsplannen passen binnen de grenzen van verantwoord ondernemen. Wij vinden dat ondernemers vooruit geholpen moeten worden om kansen te benutten en te kunnen groeien. Als de cijfers goed zijn en de plannen realistisch en haalbaar, dan steken we graag onze nek uit” licht Franke de financiering toe.

Nu het buurpand is aangekocht kunnen de uitbreidingsplannen verder vormgegeven worden. “De dienstverlening van Eijgen Finance stelt ons in staat het museum uit te breiden en daarmee de continuïteit te waarborgen.”

Het Jopie Huisman Museum is elke dag geopend van 11:00 tot 17:00 uur.