Kennismaken
Menu
Sluiten
9,5 114 beoordelingen Laatste beoordeling: 2 dagen geleden
op Klantenvertellen

Steeds vaker worden bedrijven (deels) gefinancierd met het kapitaal van informal investors. Dit zijn particuliere investeerders die met hun eigen vermogen investeren in andere ondernemingen. Vaak zijn dit (ex-)ondernemers die hun kapitaal willen investeren in ondernemers die een start- of groeifinanciering nodig hebben. De reden waarom een informal investor wil investeren varieert sterk. Sommige investeerders hebben het doel voor ogen om een hoog rendement te behalen, terwijl andere investeerders zich betrokken voelen bij het doel en de mens achter een onderneming. Eén ding is wel voor alle informal investors gelijk: ze durven risico te nemen met hun investering en hier verwachten ze wat voor terug.

Een informal investor biedt meer dan alleen geld

Naast kapitaal in de vorm van geld brengt een informal investor vaak meer met zich mee. Hierbij kun je denken aan kennis, ervaring en een netwerk. Omdat deze investeerder eigen vermogen ter beschikking stelt is zijn of haar betrokkenheid vaak ook groot. Zo krijg je er als ondernemer dus een actieve sparringpartner bij!

Gestapeld financieren met bancaire instellingen en informal investors

Ook wij maken steeds vaker gebruik van deze financieringsbron. Het aanbod van deze investeerder blijft namelijk groeien. Dit komt doordat kapitaal op een spaarrekening niet meer rendeert. Voor investeerders is het daarom interessant om hun vermogen (voor een periode) te investeren in het mkb. De hoogte van de rente die hier aan verbonden zit is afhankelijk van het risico van de investering. Bancaire instellingen vragen steeds vaker een combinatie met informal investors om te kunnen financieren. Hierdoor ontstaat een gedeeld en acceptabel risico. Dit noem je gestapeld financieren.

Hoe Eijgen Finance informal investors inzet

Ben jij op zoek naar een informal investor of ben jij een informal investor op zoek naar een investering? Als onafhankelijk intermediair brengen wij beide partijen bij elkaar. Zo zorgen we samen voor een financierbare casus.

Als ondernemer is het goed om te weten dat in tegenstelling tot andere kredietverstrekkers een informal investor zijn keuze maakt op basis van het verhaal van de ondernemer. Hierbij draait het dus om meer dan de keiharde cijfers en wordt er ook gekeken naar passie en emotie. Samen met jou kijken we naar je verhaal en we zetten het goed en helder op papier. Zo zorgen we dat we samen het verschil maken!

Ook gaan we graag in gesprek met investeerders die op zoek zijn naar interessante projecten om in te beleggen en klaar staan om hun kennis te delen. Wij kennen de verhalen van ondernemers met een financieringsbehoefte en kunnen zorgen voor de juiste match.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben jij ondernemer en op zoek naar een informal investor of ben jij investeerder en op zoek naar een interessant project?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bij Eijgen Finance helpen we elke dag ondernemers bij het verwezenlijken van hun ambities. Want ondernemend Nederland barst van de mooie én haalbare ideeën. Waar kunnen we jou mee helpen? Plan nu een kennismaking

Heb je nog vragen?

Bel ons
088 5150222
Stuur een WhatsApp
088 5150222

Waarmee kunnen we je helpen?