Kennismaken
Menu
Sluiten
9,5 110 beoordelingen Laatste beoordeling: 1 maand geleden
op Klantenvertellen

Factoring is voor bedrijven een nieuwe manier van financieren. Kort gezegd houdt dit het financieren van facturen in. Het gegeven is simpel: waar een leasemaatschappij een auto financiert, financiert een factormaatschappij jouw facturen. Hierdoor ben jij niet meer afhankelijk van de betalingstermijn van jouw opdrachtgevers, maar beschik je binnen een paar dagen over extra liquide middelen. Zo kun jij weer verder met ondernemen!

Bepaal met factoring zelf welke factuur je overdraagt

Factoring bestaat in verschillende vormen, maar de basis is altijd hetzelfde: een factormaatschappij betaalt jouw openstaande facturen. Je stuurt de facturen naar de factormaatschappij en je beschikt direct over een bepaald percentage van het openstaande bedrag. Dit percentage verschilt per maatschappij. Ook kan de factormaatschappij het debiteurenbeheer en het risico op niet betalende klanten overnemen. Dat scheelt, want hierdoor hoef jij niet te wachten op onbetaalde facturen. Voor welke facturen de maatschappij voor jou aan de slag gaat, en welke dus niet, bepaal je zelf.

Nooit meer wachten totdat je klanten betalen

Sneller groeien, investeren of extra service naar jouw leveranciers door zelf sneller te betalen: factoring maakt het mogelijk. Een factormaatschappij maakt jouw facturen ‘contant’. Ze financieren een factuur ook nog eens met een bedrag dat gemiddeld twee keer hoger is dan een bank bij Rekening Courant. Ook zijn ze coulanter met de betalingstermijn, er kan bijvoorbeeld tot wel 90 dagen na de vervaldatum betaald worden. Daarnaast is een factormaatschappij een stuk flexibeler dan de bank. Zo hoef je niet iedere keer naar de kredietcommissie als je meer geld nodig hebt.

Groeien mét factoring, zónder liquiditeitskrapte

Als ondernemer ben je altijd bezig met de groei van je organisatie. Je omzet groeit, maar je kosten ook. Als het tijdens dit proces lang duurt voordat je facturen betaald worden, kan dit leiden tot liquiditeitskrapte. Het voordeel aan samenwerken met factormaatschappijen is dat deze meegroeien met jouw bedrijf. Oftewel, wordt het bedrag dat jij nodig hebt steeds hoger doordat je omzet groeit, dan is dat geen probleem. Dit geldt ook voor de financiering van buitenlandse facturen.

Factoring voor bedrijven met Eijgen Finance

Er is in Nederland een groot aanbod van factoringsmaatschappijen. Onze specialisten adviseren je graag over welke maatschappij het beste bij jou past!

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bij Eijgen Finance helpen we elke dag ondernemers bij het verwezenlijken van hun ambities. Want ondernemend Nederland barst van de mooie én haalbare ideeën. Waar kunnen we jou mee helpen? Plan nu een kennismaking

Heb je nog vragen?

Bel ons
088 5150222
Stuur een WhatsApp
088 5150222

Waarmee kunnen we je helpen?