Kennismaken
Menu
Sluiten
9,5 114 beoordelingen Laatste beoordeling: 2 dagen geleden
op Klantenvertellen

De financieringswereld is constant in beweging. Doordat banken steeds terughoudender worden met betrekking tot kredietverstrekking, ontstaan er steeds meer alternatieve financieringsvormen. Een daarvan is crowdfunding. Deze financieringsvorm is de laatste jaren sterk in opkomst, maar voor veel ondernemers nog steeds nieuw. Omdat er voor het opzetten van een crowdfunding veel aanbieders zijn hebben wij ons de afgelopen jaren gespecialiseerd op dit gebied. Hierdoor weten wij of deze bron van financiering geschikt is voor jouw vraagstuk én helpen we je de juiste partner te vinden in het oerwoud aan crowdfundingplatformen.

Wat is crowdfunding?

Bij crowdfunding zoeken ondernemers een financiering via, je raadt het al, de crowd. Hierbij pitch je jouw idee aan particulieren en bedrijven en hoop je ze te overtuigen om te investeren in jouw plan. Dit kan op de hiervoor gespecialiseerde platforms, zoals Geldvoorelkaar en Collin Crowdfund, maar ook via ons eigen netwerk met particulieren die één op één ondernemers en beleggers financieren.

Via een crowdfundingsplatform financieren is een alternatief voor bancaire financieringen dat steeds normaler wordt. Het is voor verschillende bedrijven en branches zeer aantrekkelijk om deze manier van financieren te gebruiken, zeker omdat crowdfunding ook een marketingwaarde heeft. Door jouw verhaal te delen op een crowfundingplatform maak je in één klap een hele groep mensen deelgenoot van jouw project. Een nadeel van crowdfunding is dat deze attentiewaarde ook betekent dat je met aantal gegevens van je (aankomende) bedrijf online moet. Zonder informatie financiert de crowd namelijk niet.

Eijgen Finance als crowdfundingintermediair

Vanaf het moment dat crowdfunding ingezet werd als financieringsmiddel zijn wij ons gaan specialiseren. Dit betekent dat wij niet alleen de crowd door en door kennen, maar ook alle platformen. Als intermediair voor verschillende platformen begeleiden en bemiddelen wij regelmatig crowfundingaanvragen. Daarnaast zijn we bij een aantal partners ‘preferred supplier’. Hierdoor krijgen we korting op de afsluitkosten van een crowdfunding.

Losse crowdfunding of in combinatie met bancaire financiering

Crowdfunding biedt vaak aanvullende kansen naast bancaire financiering, maar kan ook zelfstandig ingezet worden om jouw gehele plan te financieren. De looptijd is vaak kort en doordat de investering per deelnemer meestal laag is, is de beslissingstijd ook korter. Dit betekent dat het benodigde kapitaal heel snel tot stand kan komen waarbij je ook minder afhankelijk bent van grote partijen.

Wil je starten met een crowdfunding? Weet dan dat de kern voorbereiding is. Dit onderdeel is ongeveer 80% van het succes. Een campagne die van tevoren goed doordacht is, kan bijna niet misgaan. Wij adviseren en ondersteunen je hier graag bij. Hier leggen we uit hoe we dat doen!

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bij Eijgen Finance helpen we elke dag ondernemers bij het verwezenlijken van hun ambities. Want ondernemend Nederland barst van de mooie én haalbare ideeën. Waar kunnen we jou mee helpen? Plan nu een kennismaking

Heb je nog vragen?

Bel ons
088 5150222
Stuur een WhatsApp
088 5150222

Waarmee kunnen we je helpen?