Kennismaken
Menu
Sluiten

Goed ondernemerschap verdient een passende financiering!

Geplaatst op 12-04-2018

Patrick Boot begon in 2015 zijn eigen onderneming onder de naam Young-timers Zeeland. Wat ooit begonnen was als hobby, wilde hij nu omzetten in een eigen bedrijf. In januari 2015 startte hij dan ook een eigen onderneming en gaf zijn vaste baan op. In zijn eigen bedrijf kunnen klanten terecht voor zowel import als verkoop van youngtimers, waaronder ook exclusieve of zeer bijzondere auto’s. Door zijn vele contacten in de autobranche ontdekte Patrick al snel dat er in het prachtige Zwitserland de allerbeste exemplaren te vinden waren. Daarom besloot hij deze auto’s te gaan importeren. De auto’s daar kopen en ophalen doet hij zelf, zodat hij vooraf goed kan beoordelen welk ‘vlees hij in de kuip heeft’. Als de auto’s in Nederland aangekomen zijn, dan gaan Patrick en zijn medewerkers met de auto’s aan de slag en maken deze yountimer-exemplaren volledig uniek en zo goed als nieuw. Bij youngtimers gaat het over auto’s die ca. 10 a 15 jaar oud zijn, waaronder veelal het merk Mercedes en BMW. Ook gaat Patrick graag voor opdrachtgevers zoeken naar ‘hun droomauto’. Inmiddels heeft hij een groot netwerk opgebouwd in binnen- en buitenland. Een belangrijk pluspunt van de werkwijze van Patrick is dat hij het gehele traject verzorgd: beoordeling en aankoop – transport – invoer – eventuele reparaties.

Alle werkzaamheden vonden tot eind 2017 plaats in een gehuurde landbouwschuur. Als Zeeuw besefte Patrick goed “eerst wat verdienen en dan investeren’. Dat verdienen lukte goed en er kwam behoefte aan een professioneel bedrijfspand, waar hij naast het stallen en eventuele reparatie van de auto’s ook zijn (potentiële) klanten kan ontvangen. Dus schreef Patrick een uitgebreid ondernemersplan en toog daarmee naar de bank. Maar dat liep niet zoals hij verwacht had:  de ene bank gaf aan dat hij nog te kort ondernemer was, de andere bank ging sowieso niet in zee met bedrijven in de autobranche. Het stelde Patrick erg teleur. Inmiddels had hij wel z’n oog laten vallen op een mooi bedrijfspand in Goes. Via de makelaar had hij ook een voorlopige koopovereenkomst laten opmaken. Maar nu die financiering nog….

Via de makelaar Faasse & Fermont in Goes kwam Patrick met Leonard Harthoorn van Eijgen finance in contact. Leonard is, samen met zijn zoon Richard,  in oktober 2017 gestart als franchisenemer binnen Eijgen finance in de regio Goes – Terneuzen. Vanuit het netwerk van Leonard vond hij een private-investeerder die graag wilde beleggen in onroerend goed. Leonard bracht deze twee partijen bij elkaar en zorgde ervoor dat er een passende financiering tot stand kwam voor het groeiende bedrijf van Patrick. Alles is keurig geregeld en vastgelegd via notaris Sarneel in Kapelle.

Patrick zegt er het volgende over: “Waar de banken het af lieten weten, ging Leonard juist door met mogelijkheden te zoeken. Ik heb hem ervaren als iemand die zijn woord nakomt en  geen loze beloftes doet. Hij hield me steeds goed op de hoogte en leverde kwaliteit in het advies dat hij gaf aan mij als ondernemer. Ik ben er echt tevreden over. Als ik niet tevreden zou zijn, dan zou hij het ook zeker horen van me. Zo zit ik in elkaar. Ik raad collega ondernemers zeker aan om hun licht op te steken bij Leonard. Wellicht biedt het onverwachte kansen als het gaat om het structureel goed financieren van hun bedrijf.”

De belegger heeft een mooi lange-termijn rendement met een ‘1e klas’ zekerheid in de vorm van het recht van hypotheek op het aangekochte bedrijfspand. Overigens zijn er tussen Patrick en de belegger ook nieuwe contacten ontstaan. Ze hebben namelijk dezelfde passie in ondernemerschap…..

Bent u als ondernemer ook op zoek naar mogelijkheden voor financieringen van uw bedrijf? Of als investeerder op zoek naar een goed rendement op basis van 1e klas zekerheid op onroerend goed? Neem contact op met de adviseurs van Eijgen finance Goes – Terneuzen | 06 – 82 15 81 00!

Meer artikelen