Inloggen op Mijn Eijgen

Log u hieronder in om gebruik te maken van enkele van onze online tools.

Uw eijgen financiële dienstverlening

Informal Investors

Steeds vaker worden bedrijven (mede) gefinancierd met kapitaal van Informal Investors. Een informal investor is meestal een (ex-) ondernemer die zijn geld heeft overgehouden aan de verkoop van zijn succesvolle onderneming, die hij een aantal jaren daarvoor zelf is gestart. Dit verworven kapitaal investeert hij in ondernemers die start- of groeifinanciering nodig hebben. Naast geld biedt een informal investor vooral kennis, ervaring en contacten. De actieve betrokkenheid van deze (ex-) ondernemers biedt ondernemers een belangrijk sparringpartner. Een informal investor durft risico te nemen, maar verwacht er wel wat voor terug. De reden om te investeren is verschillend per investor. Sommige informal investors investeren met het doel een hoog rendement te halen en de andere informal investor is betrokken bij het doel en de mens er achter.

Ook door Eijgen wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van deze financieringsbron. Kapitaal rendeert niet meer op de spaarrekening. Hierdoor is het voor investeerders interessant om overtollige middelen voor een periode te investeren in het MKB. De hoogte van het rentepercentage wat vergoed wordt, is afhankelijk van het risico. Bancaire instellingen vragen steeds vaker een combinatie met investeerders om te kunnen financieren. Hierdoor ontstaat een gedeeld, maar veelal acceptabel risico. Het zogenoemde gestapeld financieren.

Eijgen brengt beide partijen bij elkaar en zorgt voor een financierbare casus. Een informal investor maakt zijn keuze op basis van het verhaal van de ondernemer. Op emotie. Daarmee onderscheidt een informal investor zich echt van andere kredietverstrekkers. Door samen met jou naar het verhaal te kijken en deze goed en helder op papier te krijgen kunnen wij net dat verschil maken!

Wij komen dan ook graag in contact met zowel ondernemers met een financieringsbehoefte, maar zeker ook in investeerders welke op zoek zijn naar interessante projecten om in te beleggen en die ondernemers graag willen voorzien in advies!

 

Neem contact met ons op!

 

Benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Kijk hier wat we voor je kunnen betekenen!

Financiering nodig?

Benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Kijk hier wat we voor je kunnen betekenen!

Doe hier de financieringscheck
Uw browser komt uit een stenen tijdperk!

Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×