Kennismaken
Menu
Sluiten

Dit jaar nog een pand kopen? Financiering geen probleem!

Geplaatst op 30-10-2020

De overdrachtsbelasting voor verhuurde woningen gaat in 2021 van 2% naar 8%. Ook bedrijfspanden vallen vanaf volgend jaar in het 8% tarief.

Daarom is het gunstig om dit jaar nog beleggingspanden in eigendom te verkrijgen. Een financieringsaanvraag brengt de nodige voorbereidingstijd met zich mee. Een taxatierapport laat snel twee tot soms drie weken op zich wachten. Vervolgens hebben de geldverstrekkers tijd nodig om de aanvraag te beoordelen. Op dit moment zien wij bij diverse (vastgoed)financiers oplopende doorlooptijden vanwege een enorme toeloop aan financieringsaanvragen. Dit zal naar onze verwachting alleen maar toenemen richting het einde van het jaar.

Wij weten de weg naar geldvertrekkers die jouw aankoop dit jaar nog wél kunnen realiseren. In geval van nood kan er tevens gebruik gemaakt worden van particuliere geldverstrekkers, waarmee een hypotheek binnen enkele dagen geregeld is.

Wil je dit jaar nog profiteren van de lage overdrachtsbelasting? Neem dan nu vrijblijvend contact op met een Eijgen Finance adviseur bij jou uit de regio.

Meer artikelen