Jouw bedrijf financieren

MKB financieringen

Eijgen doet zaken met alle Nederlandse grootbanken, diverse vastgoedbanken en enkele buitenlandse banken. Doordat wij beschikken over rechtstreekse en persoonlijke contacten met deze partijen, kan de doorlooptijd van een bancaire financiering aanzienlijk worden verkort en kom je middels een “warme ingang” in contact met deze geldverstrekkers. Eijgen finance heeft met diverse partijen exclusieve afspraken om jouw dossier sneller af te kunnen handelen.

Of het nu gaat om de financiering voor een bedrijfspand, de aankoop van een machine of uitbreiding van het werkkapitaal, Eijgen weet de weg naar de bank goed te vinden en maakt de aanvraag voor een lease, bedrijfskrediet of lening tot een succes. Eijgen finance bekijkt samen met jou naar de mogelijkheden en wat het beste bij jouw organisatie past.

Lease
Lease is een vorm van financieren waarmee je als ondernemer kan beschikken over roerende bedrijfsmiddelen, zonder dat dat je daadwerkelijk hoeft te investeren. Te denken valt hierbij aan bedrijfsauto’s, machines of je inventaris. De bank financiert deze bedrijfsmiddelen en jij als ondernemer kunt deze gebruiken voor een vooraf overeengekomen periode en prijs. De twee belangrijkste vormen van lease zijn:

  • Operationele lease: dit lijkt het meest op huren. De bank is volledig eigenaar van het object dat je least. Het voordeel voor jou is dat je geen restwaarderisico loopt.
  • Financiële lease: dit lijkt het meest op huurkoop. Jij als ondernemer bent economisch eigenaar, maar de bank blijft juridisch eigenaar zolang de aflossing loopt. Dat betekent dat de opbrengsten voor jou als ondernemer zijn, maar dat je ook verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Aan het eind van de leaseperiode krijg jij als ondernemer het juridische eigendom.

Leningen
Een lening heeft vaak een vaste looptijd, die afhankelijk is van het investeringsdoel. Wij gaan met jou en de banken in gesprek om te kijken welke vorm van lenen bij jou als ondernemer past. Dit kan een reguliere lening zijn waarbij je rente en aflossing betaalt, maar bijvoorbeeld ook een achtergestelde lening waarbij aanvullende afspraken worden gemaakt over de terug te betalen aflossingen en rente.

Bedrijfskrediet
Een bedrijfskrediet is over het algemeen een combinatie van verschillende financieringsvormen. Op basis van het investeringsdoel stellen wij samen met jou als ondernemer vast welke variant of combinatie past bij jou!

De kracht van Eijgen finance zit in het succesvol samenwerken met jou als klant, de bank en jouw accountant. Door een goed samenspel zijn we in staat actuele en complete gegevens aan te leveren bij de financier(s). Wij leveren daarbij een compleet verhaal over jouw bedrijf, je (investerings-)plannen en de gewenste financiering.

Doordat wij exact weten aan welke voorwaarden jouw financieringsverzoek moet voldoen, kan de bank snel aan de slag en worden veel vragen aan de voorkant getackeld. Dit scheelt tijd en kun je snel over je geld beschikken.

Behoefte aan een second opinion of een concurrerend voorstel van een andere geldverstrekker dan je huisbankier? Wij helpen je de scherpste aanbieding te krijgen.

Neem contact met ons op!

14 april 2020